Joppe Mennes wil eerherstel tegen Kangoeroes Mechelen

Zaterdagavond ontvangt Filou Oostende in de COREtec Dôme Kangoeroes Mechelen. Vorige zomer verhuisde Joppe Mennes van Mechelen naar de middenkust. Snel ontpopte hij zich tot een geliefde speler.

Joppe Mennes speelde bij tweedeklasser Guco Lier dat na een jaar een samenwerking aanging met Kangoeroes Mechelen. “Zo speelde ik twee seizoenen in dubbele licentie bij beide teams. Zo heb ik stappen gezet, kreeg ik kansen en mocht ik minuten maken in Mechelen. Ik was pas 18 toen ik bij Mechelen begon. Het was een heel grote aanpassing, onder meer qua fysiek. Je kan eerste klasse trouwens niet vergelijken met tweede klasse. Het is helemaal anders. Door op training altijd goed mee te spelen, is die overgang vrij vlot verlopen”, zegt Joppe Mennes die twee seizoenen werkte onder coach Kristof Michiels.

Dankbaar voor kans

“Hij is heel begaan met zijn spelers en heeft met iedereen een goede band. Voor de teamsfeer doet hij alles. In mijn hart zal hij altijd een speciale plaats hebben omdat hij me als jonge gast die kans gegeven heeft. Natuurlijk had coach Michiels liever dat ik ook dit seizoen in Mechelen bleef, maar hij gunde me toch dat ik die volgende stap naar Oostende zette. Coaches Gjergja en Michiels komen naast het veld trouwens ook goed overeen.”

Half november kende Joppe Mennes een onaangename, tijdelijke terugkeer naar de zaal van de Kangoeroes. Oostende leed er een zware 69-45-nederlaag. “In Mechelen hebben we onze slechtste match van het seizoen gespeeld. Het voelde hard aan om zo’n match te spelen. Heel vervelend.”

45 punten: schande!

“Vooral in aanval waren we afschuwelijk maar ook in defensie waren we niet klaar. We kregen geen enkele bal in de korf, maar natuurlijk was Mechelen ook heel goed voorbereid. Ze wisten precies wat we zouden doen. Het was een schande voor Oostende dat we slechts 45 punten aantekenden. Dat zal zeker straks niet meer gebeuren! Aan motivatie ontbreekt het niet. De coach zal er ook voldoende op wijzen. Het is belangrijk om zaterdag iets recht te zetten.”

The post Joppe Mennes wil eerherstel tegen Kangoeroes Mechelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »