Daniek Vanhelsuwé weer in dug-out De Haan (2A) na maanden inactiviteit: “Zwaar afgezien maar ‘t was het waard!”

Afgelopen kampioenschap promoveerde Eendracht De Haan via de nacompetitie naar de hogere reeks. Doelman Daniek Vanhelsuwé keepte grandioos. Op de vooravond van de nieuwe competitie dwarsboomde een heupletsel zijn droom om in tweede provinciale aan te treden. Hopelijk is nu alle leed voorbij.

Daniek Vanhelsuwé doorliep de jeugdrangen bij VG Oostende en KV Oostende om, toen hij 19 lentes telde, zich aan te sluiten bij Varsenare, waar hij fungeerde als tweede keeper.

Vervolgens beproefde hij zijn voetbalgeluk in Blankenberge waar hij zich niet kon bewijzen wegens blessures. Wingene en Dosko Sint-Kruis werden zijn volgende uitdagingen. Bij De Haan, waar zijn keeperscarrière aanvatte bij aanvang van vorig kampioenschap, keepte hij de pannen van het dak. “We promoveerden via de eindronde nadat we nipt de titelstrijd verloren van Daring Brugge. Tijdens de slotduels van de reguliere competitie en tijdens de eindrondematchen voelde ik zware pijn aan de heup. Op adrenaline ging ik door maar daarna zocht ik de specialist op. Het verdict deed me bijna van mijn stoel vallen: stuk bot teveel aan de heup, operatie midden juli en een jaar niet voetballen!”

Sébastien Neirynck

“Er volgden maanden op krukken, bezoeken aan de kinesist en verschrikkelijk op de tanden bijten. Ik moest opnieuw leren wandelen. Eind december 2023 mocht ik licht beginnen oefenen met Dimitri Claeys, mijn vroegere keeperstrainer in Varsenare: hij kent mijn lichaam door en door. Begin januari 2024 mocht ik in De Haan met de groep oefenen en daar toonde mijn specifieke coach Christophe Vermeire een al aandacht voor mij. Nu doe ik alle oefeningen zonder pijn: springen, trappen, en uitvallen op de heup. In Veurne zat ik voor het eerst op de bank en Sébastien Neirynck, die ons op grandioze wijze uit de nood helpt sinds het begin van het kampioenschap, startte tussen de palen.

Kris Brackx

“De volgende uitdaging is een thuistreffen tegen Daring Brugge: dan ben ik weer aan de beurt. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen. In afwachting gaat mijn grootste respect naar voormalig coach Kris Brackx, huidige T1 Livio Proot en al de anderen die steeds aan mij bleven denken tijdens mijn revalidatie. Ik heb zwaar afgezien maar het was het waard.”

Zondag 4 februari om 15 uur: K Eendracht De Haan – Daring Brugge VV.

The post Daniek Vanhelsuwé weer in dug-out De Haan (2A) na maanden inactiviteit: “Zwaar afgezien maar ‘t was het waard!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist

Op 17 juni 2024 vierde Gina Hertveldt haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum De Noordhinder in Heist. Aangezien de 100-plusser een echte zoetekauw is, verrasten schepenen Nick Wenmaekers en Tine Gobert haar met een lekkernijenbox van Oxfam Wereldwinkel.
The post Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »