Nieuwpoortbrug in Bulskamp wéér ernstig beschadigd na aanrijding zwaar vervoer: “Nochtans extra signalisatie geplaatst”

De Nieuwpoortbrug ligt in de Cromfortstraat en is belangrijk voor het verkeer tussen De Moeren en Bulskamp. Ze is druk bereden en vaak passeren er zware tractoren of ander zwaar vervoer over. Daarop is ze ook berekend, maar de maximale breedte van 2 meter 60 vormt vaker een probleem.

Drie jaar geleden raakte de brug al zwaar beschadigd door een aanrijding en werd de brug tijdelijk opnieuw gemaakt. Ook in juni vorig jaar was er zware schade na een aanrijding door een te brede tractor. De beide bruggenhoofden raakten toen zwaar beschadigd. Links scheurde die volledig door. Er was toen ernstige structurele schade. De Vlaamse Waterweg, eigenaar van de brug, sloot die toen minstens twee weken af voor dringende herstellingen.

Gescheurd bruggenhoofd

Woensdag tegen de middag was het echter weer prijs. Deze keer misrekende een trucker zich op de brug en botste tegen het bruggenhoofd. “De schade is weer aanzienlijk want een bruggenhoofd is deels gescheurd”, zegt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). “Dat bruggenhoofd zorgt voor de verankering van de eigenlijke brug. We hebben de brug noodgedwongen opnieuw gesloten waarna de brandweer en een ingenieur van De Vlaamse Waterweg ter plaatse komen voor een inspectie. Of de brug langer dan vandaag gesloten blijft, is niet duidelijk. In ieder geval plaatsten we al meermaals extra signalisatie aan de brug. Er staan borden die de maximale breedte aanduiden, er staan hekkens en er liggen betonblokken vóór de brug. Als je daar niet door kan, mag je de brug eigenlijk niet passeren, maar het blijft dus gebeuren. We wachten in ieder geval al een tijdje op de volledige vervanging van de brug. Volgens de laatste stand van zaken zou een nieuwe brug, eenzelfde type, onder constructie zijn in de ateliers van de Vlaamse Waterweg.

De Nieuwpoortbrug blijft zeker vandaag, woensdag, maar mogelijks langer afgesloten voor het verkeer. Zij moeten voor de oversteek van de Bergenvaart nu uitwijken naar de Calonnegracht of Valkenstraat. (JH)

The post Nieuwpoortbrug in Bulskamp wéér ernstig beschadigd na aanrijding zwaar vervoer: “Nochtans extra signalisatie geplaatst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. “De VRT verdient beter. Hij is niet geschikt voor deze job.” Telkens weer wijzen insiders naar één man als schuldige voor de chaos

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

Gidsenkring Ieper-Poperinge viert zestigste verjaardag: “Meertaligheid is een troef”

In 1964 scheurden enkele jonge veulens zich af van de Brugse Gidsenbond en vormden Gidsenkring Ieper-Poperinge. Zestig jaar later telt de vzw een 70-tal gidsen die jaarlijks meer dan 1.000 gidsbeurten verzorgen. Om dat jubileum te vieren was de Gidsenkring gastheer voor de vergadering van de Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen én organiseert ze op 28 en 29 september gratis Gidsendagen

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Specialisatiejaren Ter Groene Poorte krijgen totale make-over

Ook in Ter Groene Poorte werd maandag het startsein gegeven van een nieuw schooljaar. Het wordt voor de specialisatiejaren een innovatief jaar, want de voorbije maanden werd achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwende en creatieve invulling van deze studiejaren, die in de volksmond beter bekend zijn als de zevende jaren. Inspelen op vraag
The post Specialisatiejaren Ter

Lees meer »