Marie viert 100ste verjaardag zonder hartsvriendin Odette: “In gedachten was ze erbij”

Marie Stoops uit Oostende mocht op maandag 29 januari maar liefst honderd kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart. Ze deed dat in brasserie Chalet Minigolf in het bijzijn van haar familie en vrienden. Wie er voor het eerst in jaren niet bij was, is de onlangs overleden Odette.

Drie jaar geleden haalde Marie al eens de krant. Ze was toen ‘amper’ 97 jaar. De reden waarom ze toen persaandacht kreeg was omdat ze toen al vijf jaar samen met haar vriendinnen Ninette (98), Suzanne (95) en Odette wekelijks samenkwam in de bekende brasserie. Meer nog: het viertal – dat elkaar al kent van op de schoolbanken – had toen samen een leeftijd van maar liefst 375 jaar. Voldoende reden dus om de vier hartsvriendinnen samen aan het woord te laten over de betekenis van vriendschap.

Maandag zat Marie daar opnieuw om er haar honderdste verjaardag te vieren. Naast haar familie en andere vrienden, waren ook Ninette en Suzanne aanwezig. Odette was er niet, want zij overleed onlangs. “We hadden haar er natuurlijk graag bij gehad”, vertelt Marie. “Ik ben blij dat ik mijn honderdste verjaardag nog mag vieren en dat Ninette en Suzanne daar nog kunnen bij zijn. Met Odette was het feestje helemaal af geweest, maar ze heeft mijn honderdste verjaardag jammer genoeg niet gehaald. In gedachten was ze erbij.”

Feestvarken van de dag Marie trouwde met Eduard Callier en kreeg samen met hem drie kinderen: Fernand, Steve en Mary-Anne. Ook Marie kreeg enkele tegenslagen te verwerken in haar leven. Zo overleed haar man in 2009. Vijf jaar eerder moest ze afscheid nemen van haar zoon Steve. Toch bleef ze vol optimisme in het leven staan. “Wat mijn geheim is om zo oud te worden? Altijd content zijn”, zegt ze. “Ik ben altijd blij geweest met de kleine dingen des levens. Ik heb alles altijd geapprecieerd. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd omringd ben geweest door vriendelijke mensen die goed waren voor mij.”

Marie hoopt volgend jaar opnieuw haar verjaardag in Chalet Minigolf te kunnen vieren en als het kan dan ook het liefst met Ninette en Suzanne erbij.

The post Marie viert 100ste verjaardag zonder hartsvriendin Odette: “In gedachten was ze erbij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »