Lions Harelbeke bestaat 28 jaar en viert dat met opvallend kookboek

Serviceclub Lions Liederik Harelbeke pakt uit met een opvallend kookboek: de beste hobbykoks van de club stellen er hun favoriete gerechten in voor, en dat wordt niet alleen aan een passend wijntje gelinkt, maar ook aan een oldtimer waar een verhaal achter zit. Of hoe de mannen van de club verschillende van hun passies samen brachten ten voordele van het goede doel.

Lions Liederik Harelbeke bestaat dit jaar 28 jaar. De 45 leden organiseren elk jaar verschillende activiteiten om een aantal sociale projecten mee te ondersteunen. Een van die activiteiten is bijvoorbeeld een tweedaagse oldtimerrit, waar jaarlijks een kleine 100-tal wagens in meerijden. Een ander voorbeeld: de wijnverkoop waar een zestal gerenommeerde wijnhandelaars uit de streek hun schouders onder zetten.

Uitmuntende culinaire talenten

“Binnen onze hechte vriendengroep zijn er heel wat leden die over uitmuntende culinaire talenten beschikken”, zegt Karel Six van de Lionsclub.

“We hebben de voorbije jaren al heel vaak geopperd dat we daar ooit iets mee moesten doen. Wel, nu is het zover. De vele hobbykoks uit de club hebben een aantal van hun referentiegerechten klaargemaakt. Onze eigen sommelier heeft die aangevuld met zijn wijnsuggestie. En onze petrolheads hebben elk gerecht in verband gebracht met een classic car die ooit heeft meegereden in een van onze oldtimerritten. Onze eigen fotograaf en grafisch vormgever, die van al die oldtimerritten prachtige beelden heeft genomen, heeft alles professioneel in beeld gebracht en ingeblikt.”

Acciughe al verde

Maxim Cannaert mag het boek openen. Hij maakt acciughe al verde, een traditioneel Italiaans gerecht uit Piedmonte, met ansjovis, knoflook en peterselie als hoofdingrediënt. “Een ideaal aperitiefhapje met wat brood, boter en een glas wijn”, zegt Maxim. Zijn gerecht wordt gelinkt aan de Siata 208 CS 8V uit 1954. Siata, een Italiaanse merk sportwagens, werd in 1926 opgestart en ging in 1973 failliet, zo lees je onder meer in het boek. Van de Siata 208 CS 8V 2+2 werden in totaal vier exemplaren gebouwd.

Fabien Romano brengt zijn pizza margherita napolitana, die gelinkt wordt aan de Ferrari Dino 246Gt, een wagen uit de jaren ‘70. Het automagazine Sports Car International plaatste de Ferrari Dino op de nummer 6 op de lijst van topsportwagens uit de 70s, Motor Trend Classic gaf de wagen dan weer plaatsje 7 op de lijst met Greatest Ferraris of all time. Fabien maakt zijn pizza van nul helemaal zelf, dus ook het deeg. Een fruitige rode wijn met weinig tanines, zoals Dolcetto of Beaujolais is ideaal, klinkt het.

“Het boek is ideaal voor wie net als ons houdt van mooie auto’s en lekker eten. De opbrengst wordt integraal gebruikt voor de ondersteuning van tientallen lokale sociale en culturele projecten”, zegt Olivier De Block. Het boek kost 40 euro en kan besteld worden per mail via [email protected]

(Joyce Mesdag)

The post Lions Harelbeke bestaat 28 jaar en viert dat met opvallend kookboek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »