Lilou trapt grote geldinzameling voor JEZ! mee af

Vandaag begint JEZ! voor de tweede keer aan een grote geldinzameling voor organisaties die jongeren in hun kracht zetten. Lilou Hens uit Oostende trapte de actie mee af.

Lilou (13) en Yirte (17) deelden deze ochtend hun dappere verhaal en maakten zo duidelijk wat organisaties voor jongeren kunnen betekenen. JEZ! roept Vlaanderen nu op om alles te geven voor de jeugd door acties op poten te zetten en geld in te zamelen. De goede-doelenactie kent zijn feestelijke ontknoping in Oostende, Gent, Mechelen, Leuven en Genk.

Deze ochtend op Qmusic kregen Lilou en Yirte de Q-dj’s Maarten en Dorothee muisstil. De Oostendse Lilou (13) raakte in 2022 deels verlamd na een zwaar verkeersongeval. Ze doet nu via G-sportclubs aan ijshockey, skiën, muurklimmen en ze droomt ervan om ooit deel te nemen aan de paralympische spelen.

Als kers op de taart roept JEZ! de week vóór de paasvakantie opnieuw uit tot JEZ!-feestweek. Van maandag 25 maart tot vrijdag 29 maart trekt JEZ! langs Oostende, Gent, Mechelen, Leuven en Genk om de goede doelen-actie feestelijk af te sluiten met optredens, live radio en unieke belevenissen. Op vrijdag 29 maart wordt het opgehaalde eindbedrag bekendgemaakt in Genk.

JEZ! staat voor Jong en Zot, maar ook Jong en Zelfzeker, Jong en Zorgzaam, kortom: Jong en Zoveel meer! In oktober 2022 zetten enkele jongeren JEZ! op de kaart als een nieuwe beweging van, voor en door jongeren. Een beweging die álle jongeren een stem wil geven, met de steun van VTM, Qmusic, HLN en Belfius. Dat doen ze met volle overtuiging, het hele jaar door: JEZ! laat jongeren aan het woord over thema’s waar ze van wakker liggen en organiseert events waar jongeren kunnen samenkomen. Het collectief wordt voortgestuwd door 15 JEZ! jongeren en 4 bekende ambassadeurs. Een keer per jaar haalt JEZ! ook geld op voor jongerenorganisaties. De eerste fundraising van JEZ!, in 2023, bracht 3.219.191 euro op.

The post Lilou trapt grote geldinzameling voor JEZ! mee af is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »