Jonge boeren voeren actie aan op- en afrittencomplex van E17 in Waregem

Meer dan 40 tractoren hebben woensdagavond tijdens de avondspits actie gevoerd in de omgeving van de autosnelweg E17 en de Expresweg N382 in Waregem.

Het ging om een spontaan initiatief van Groene Kring Oudenaarde, de organisatie van jonge boeren. De landbouwers verzamelden rond 16 uur aan het op- en afrittencomplex van de E17 in Waregem.

Rond 18 uur vertrokken ze stapvoets op de Expresweg (N382) richting Sint-Eloois-Vijve en Wielsbeke. Dat is een belangrijke invalsweg die onder meer de vloergigant Unilin en de aardappelreus Agristo verbindt met de E17. De politie was ter plaatse en begeleidde het konvooi.

Een van de initiatiefnemers is Jan De Graeve, landbouwer en CD&V-raadslid in Waregem. “We willen een duidelijk signaal geven. De industrie mag alles en de landbouw wordt compleet over het hoofd gezien”, zegt de landbouwer, die vooral de rol van de N-VA in het stikstofdossier hekelt. “Zuhal Demir en haar partij hebben CD&V meegesleurd en gedwongen tot een akkoord dat nefast is voor de boeren.”

Zijn dochters, twee twintigers, beamen dat: “Door dat akkoord is er onzekerheid langs alle kanten. Wij hebben geen perspectief meer als we het bedrijf willen overnemen. Onze toekomst is weg.” (PNW)

The post Jonge boeren voeren actie aan op- en afrittencomplex van E17 in Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »