Jeremy Vandoorne verrast met vertrek bij Open VLD: “Enkelen schrokken, anderen begrepen dan weer mijn beslissing”

Het verkiezingsjaar, volgens velen een cruciaal jaar, heeft zich volop op gang getrokken. Ook in Menen beginnen de eerste bewegingen duidelijk te worden. Bij Open VLD kregen ze te horen dat niemand minder dan Jeremy Vandoorne hun rangen zou verlaten. “Ik heb een duidelijke ambitie en die strookte niet meer met de partij.”

Jeremy Vandoorne is geen onbekende in het Meense straatbeeld. Ook ver daarbuiten is de mediapersoonlijkheid een graag geziene gast. Toen hij 6 jaar geleden zijn intrede maakte bij Open VLD, gaf hij de partij een stevige boost. “En ik ben de partij steeds loyaal gebleven”, klonk het in een reactie. “Huidig burgemeester Eddy Lust beschouw ik als een goede vriend, iets wat voor veel mensen van de partij geldt. Toch merkte ik meer en meer hoe mijn visie over Menen, de mensen en vooral mijn eigen ambities niet meer strookten met die van de partij.”

Jeremy besloot dan ook om te kiezen voor een eervolle exit, een weloverwogen keuze. “Op een bepaald moment moet je beslissingen durven nemen. Het was geen eenvoudige keuze, laat dat duidelijk zijn. Ik heb een volwaardige afscheidsspeech geschreven, heb die tijdens de laatste bestuursvergadering voorgelezen en heb dan mijn functies naast mij neergelegd. Ik ben dus geen ondervoorzitter meer, geen bestuurslid meer en eigenlijk ook partijloos. Hoewel de titel van ondervoorzitter er eigenlijk eentje is die een meer symbolische waarde heeft, kwam het nieuws bij veel mensen toch stevig binnen. Enkelen schrokken, anderen begrepen dan weer mijn beslissing.”

Met het vertrek van Jeremy ziet Open VLD Menen ondertussen al een tweede boegbeeld verdwijnen. Eerder dit jaar besloot Jean-François Lecompte het schip te verlaten en zijn eigen partij op te richten. “Maar ik wil graag nog benadrukken dat er binnen de rangen van Open VLD Menen absoluut geen malaise is. Ik kan met al die mensen nog door dezelfde deur en een verschillende, politieke visie wil daarom niet zeggen dat ze vrienden af zijn. Of ik mij bij de nieuwe stadslijst wil aansluiten? Neen! Ik heb ondertussen al eerste gesprekken gehad met N-VA, waar we kijken in de richting van een bestuursfunctie. Dat is echter nog allemaal erg pril. Pas in de loop van de volgende week zitten we echt samen om te kijken of onze visies op dezelfde lijn liggen.”

The post Jeremy Vandoorne verrast met vertrek bij Open VLD: “Enkelen schrokken, anderen begrepen dan weer mijn beslissing” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »