“Het is een echt pintencafé”: volkse kroeg Sint-Jan in Wingene heeft met Elke (42) een nieuwe uitbaatster

Café Sint-Jan is een vaste waarde op het kleine gehucht Sint-Jan. Gilbert Van Eenooghe (60) geeft de fakkel vol vertrouwen door aan Elke Vandendriessche (42).

Café Sint-Jan kan je vinden langs de Keukelstraat 54 en dit vlak tegenover de parochiekerk Sint-Jan. Gilbert Van Eenooghe tapte er heel veel pinten en schonk tal van andere drankjes. Na een periode van tien jaar gaat hij met pensioen. Elke Vandendriessche stapt als uitbaatster in een nieuw avontuur. “Toen Gilbert het besluit nam om van zijn pensioen te genieten, stond het café te koop”, vertelt Elke. “Ik droomde al geruime tijd om een bruine kroeg open te houden, maar een geschikt pand vond ik niet direct. Toen ik via een kameraad vernam dat café Sint-Jan een nieuwe uitbater zocht, schoot ik onmiddellijk in actie. Ik kende het café totaal niet en bij mijn eerste bezoek was ik onmiddellijk verkocht. De ziel en de charme van het café spraken mij aan. Café Sint-Jan is uniek in zijn soort. Tegenwoordig verdwijnen er al genoeg volkscafeetjes en dat is een spijtige zaak.”

“De ziel en de charme van het café spraken mij aan. Café Sint-Jan is uniek in zijn soort”

Gilbert kent de kneepjes van het vak. Hij groeide op in een café en vol vertrouwen geeft hij de fakkel door aan Elke. “Gilbert heeft het volste vertrouwen in mij. Hij liet vallen dat het café de ideale ligging heeft en heel veel vaste klanten kent. Een café vlak tegenover een kerk heeft wel iets. Het café blijft zoals het is.”

Kaartclub

“Het volkse karakter blijft zeker bestaan en het sociaal contact met de klanten staat centraal. Een pint drinken aan de toog is hier aan de orde en café Sint-Jan is dan ook een echt pintencafé. Ik koos er bewust voor om dit concept te houden. Iedereen moet zich hier welkom voelen. De dorpsbewoner, de passant of wie weet de toerist.” Vroeger was er een goed draaiende kaartclub in café Sint-Jan, maar door omstandigheden werd dit stopgezet. Elke maakt er werk van om dit opnieuw op te starten.

“Bij een volkscafé horen ook volksspelen. Ik heb plannen om een kaartclub op te richten. Laten we daarmee starten en dan zie ik wel. Wie zich geroepen voelt om een kaartclub tot leven te brengen, kan alle info bij mij in het café vinden. Tijdens de zomermaanden zal het zonnige terras aan de zijkant van het café toegankelijk zijn. Mensen vertoeven bij warme temperaturen graag buiten. Dit zal hier zeker mogelijk zijn. Ik verwacht het beste van dit café en leg er mijn volledige ziel in. Op dinsdag en woensdag is het café gesloten.”

The post “Het is een echt pintencafé”: volkse kroeg Sint-Jan in Wingene heeft met Elke (42) een nieuwe uitbaatster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »