Gewezen voetbalscheidsrechter Gilbert Denaeghel onverwacht overleden

In zijn woning in Ieper is gewezen voetbalscheidsrechter Gilbert Denaeghel (80) onverwacht overleden. Hij was een icoon in het provinciaal voetbal. Gilbert startte als scheidsrechter in 1968 en floot meer dan 1.800 (!) wedstrijden. In 2021 eindigde hij zijn carrière en werd hiervoor terecht in de bloemetjes gezet.

Gilbert Denaeghel was lang geleden jarenlang een vaste waarde als ref in eerste provinciale en was soms ook assistent in de nationale reeksen. Door zijn gestalte en houding straalde hij gezag uit.

Omwille van zijn leeftijd zette hij een stap terug en floot alleen nog jeugdwedstrijden op zaterdagnamiddag. Vooral dan wedstrijden van veertien-, vijftien- of zestienjarigen

“Het was een topscheidsrechter met een gouden hart, door iedereen graag gezien”, klinkt het bij de koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Ieper, Poperinge en Omliggend. “Ook tijdens de ledenvergaderingen van de vriendenkring was Gilbert er vaak bij. Hij zal gemist worden.”

Gilbert was destijds voorzitter van de Vriendenkring. “Met zijn expertise als oud-voorzitter is Gilbert een van de leden die er onder andere voor zorgt dat de band tussen jong en oud niet verloren gaat”, zo stond het destijds in KW.

Gilbert voetbalde bij de jeugd van Cercle Ieper en stopte om te gaan basketten bij JSP Ieper. Hij speelde acht jaar basketbal in de provinciale reeksen. Zijn schoonvader was voetbalscheidsrechter in eerste nationale en zo erfde Gilbert de microbe. “Ik werd ook scheidsrechter omdat voetbal mij altijd geïnteresseerd heeft”, vertelde hij destijds in KW.

Tijdens de thuiswedstrijden van KVK Westhoek was hij er steeds bij en zat in de tribune van het Crack Stadion ongeveer altijd op dezelfde plaats.

Gilbert was de echtgenoot van Marie-Thérèse Knockaert. Volgens de wens van Gilbert vindt het afscheid plaats in heel intieme familiekring.

The post Gewezen voetbalscheidsrechter Gilbert Denaeghel onverwacht overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »