Foodmaker palmt cafetaria Sportoase Schiervelde in: “Hopen op een snelle heropening”

De cafetaria van Sportoase Schiervelde, het Roeselaarse zwembad, krijgt een nieuwe invulling. De restaurantketen Foodmaker, gespecialiseerd in gezonde voeding, neemt er haar intrek. Een uitbater voor het nieuwe filiaal is er echter nog niet gevonden.

Op de gemeenteraad van maandagavond vroeg oppositieraadslid Brecht Vermeulen (N-VA) hoe de stad de eerste zes jaar van Sportoase in Roeselare evalueert. Tijdens zijn vraag haalde hij ook de cafetaria aan die nu inmiddels al maandenlang leeg staat. Een half jaar geleden sloot O Brasserie er voorgoed de deuren waardoor bezoekers en leden van de verschillende sportclubs na hun zwembezoek er niet meer terechtkunnen.

Foodmaker

Schepen van Sport Piet Delrue (Open VLD) kwam op de gemeenteraad met goed nieuws op de proppen: “Deze week start de herinrichting van de cafetaria. Er komt een Foodmaker, een concept dat al in verschillende vestigingen van Sportoase bestaat.” Zo ook in Sportoase Groot Schijn in Deurne, bijvoorbeeld, en Sportoase Stede Akkers in Hoogstraten.

Bij Foodmaker worden verse en gezonden maaltijden op een centrale locatie gemaakt en van daaruit verdeeld naar de verschillende vestigingen. Een exacte datum voor de opening van de zaak is momenteel nog niet duidelijk. “We hopen op een snelle heropening, momenteel zijn er gesprekken lopende voor het vinden van een uitbater”, aldus de sportschepen.

Hoge energiekosten

Ondertussen merkt de stad dat de samenwerking met Sportoase vlot loopt. “We zitten quasi maandelijks samen om alles te evalueren. Sportoase kende een vliegende start, maar de coronacrisis en de hoge energiekosten zorgden toch voor grote zorgen. Over die energiekosten zijn er momenteel nog onderhandelingen aan de gang, daarbij wordt er ook gesproken over energiebesparende maatregelen”, aldus de schepen.

The post Foodmaker palmt cafetaria Sportoase Schiervelde in: “Hopen op een snelle heropening” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden”

Het was voor de bestuursleden van Samana een drukke week in de aanloop naar de tweedaagse op zaterdag 7 en zondag 8 september. Bij Samana wil men immers niets aan het toeval overlaten om iedereen in de beste omstandigheden te ontvangen.
The post Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden” appeared first on

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

“De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”: Cercle en Club optimaliseren hun regionale jeugdsamenwerkingen

Cercle Brugge telt momenteel 24, hoofdzakelijk West-Vlaamse partnerploegen; Club Brugge is met zijn NXT Cities-werking ook actief in Antwerpen en Brussel. Roel Vandaele, coördinator van Netwerk De Groene Bron, en Guilian Preud’homme, CEO van Club NTX, lichten hun respectievelijke projecten toe. “Het is in alle opzichten een win-winsituatie.”
The post “De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”:

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »