Eigenaar Le Pain Quotidien mee aan boord bij SD Worx

17:00 De Brusselse investeerder M80 komt aan de zijde van CVC als investeerder bij de hr-dienstverlener SD Worx. Het is de laatste investering van M80’s eerste fonds. Voor diens opvolger zamelde M80 al 165 … 

Meer krantenkoppen in België

Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels

Filou Oostende heeft woensdagavond zijn tweede overwinning op rij geboekt in de BNXT League. De landskampioen triomfeerde op bezoek bij Circus Brussels met 82-72 (rust: 42-31).
The post Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij naaktfoto’s van zijn Noorse ex-liefje verspreidde. Op het moment dat de foto’s genomen worden was het meisje amper veertien jaar.
The post Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Door HOGENT ontwikkelde drugspreventietraining wordt nu ook Europees uitgerold

Een online en fysieke drugspreventietraining ontwikkeld door de HOGENT wordt in de hele Europese Unie uitgerold. De Hogeschool sloot daarvoor een overeenkomst met het European Union Drug Agency (EUDA). De training moet de kloof tussen preventiewetenschap en de praktijk verkleinen. "We willen evalueren en verbeteren naar een preventiebeleid waarvan we weten uit onderzoek dat die werkt", zegt Annemie Coone, projectcoördinator

Lees meer »

Piastri wint in stratencircuit van Bakoe, Verstappen ziet uitdager Norris weer wat dichterbij sluipen

Oscar Piastri (McLaren) heeft zondagmiddag de Grote Prijs van Azerbeidzjan, de zeventiende manche van het seizoen in de Formule 1, op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en de Brit George Russell (Mercedes) voor na een knotsgekke race. Lando Norris (McLaren) kwam op de vierde plaats terecht na

Lees meer »

“Als gids mag je ook een beetje entertainer zijn”

Ieper De Gidsenkring Ieper-Poperinge viert op 28 september haar zestigste verjaardag met gratis gidsbeurten. Dorothée Couckhuyt – eveneens 60 jaar – zetelt al bijna tien jaar in het bestuur van de gidsenkring en neemt vaak de Engelstalige toeristen op sleeptouw. “Ik ben dan ook een Anglofiel”, zegt Dorothée, die ook reisleider is.
The post “Als gids mag je ook

Lees meer »

Oostendenaars mogen kunstwerk naast beeld Leopold II op Zeedijk kiezen

Oostendenaars kunnen nog tot eind oktober een kunstwerk kiezen dat naast het standbeeld van Leopold II zal komen op de zeedijk. Dat standbeeld is erg omstreden door het koloniale verleden van de vorst. Onder zijn bewind werden heel wat congolezen mishandeld. 11 Afrikaanse kunstenaars kregen nu de vraag om een alternatief werk te maken dat in dialoog gaat met het

Lees meer »