Boze boeren willen vanaf morgen Ring rond Roeselare 36 uur lang blokkeren: “Maar ziekenhuis AZ Delta zal bereikbaar blijven”

Het zwaartepunt van het boerenprotest lijkt morgen van Zeebrugge naar Roeselare te verschuiven. Donderdag om 10 uur ‘s ochtends willen misnoegde landbouwers de Ring van Roeselare (R32) tussen het op- en afrittencomplex van de E403 aan AZ Delta en de REO Veiling 36 uur lang bezetten.

Wie morgen niet in de buurt van Roeselare moet zijn, blijft er beter ook weg. Donderdagochtend om 10 uur willen landbouwers de Ring van Roeselare tussen het op- en afrittencomplex van de E403 aan AZ Delta en het Westwing Park en de REO Veiling 36 uur lang bezetten. “We willen tot vrijdagavond laat doorgaan”, klinkt het bij de initiatiefnemers.”

“Er zijn nu al zo’n driehonderd landbouwers die zeggen op de afspraak te zullen zijn” – initiatiefnemers van de actie

De colonne zal zich van Zeebrugge naar Roeselare begeven en de nieuwe actie lijkt op erg veel bijval te kunnen rekenen. “Er zijn nu al zo’n driehonderd landbouwers die zeggen op de afspraak te zullen zijn.”

Symobilische plek

“De REO Veiling is voor ons een symbolische plek: van hieruit kunnen we onze producten tot bij de consument brengen. We hopen dat we dit in de toekomst zullen kunnen blijven doen.”

© BELGA

Langs het traject bevindt zich ook het ziekenhuis AZ Delta. “Maar dat zal ten allen tijde bereikbaar blijven”, benadrukken de organisatoren. “Zowel voor bezoekers als spoeddiensten. We zullen één rijstrook vrijhouden.”

De politiezone Riho is op de hoogte van de actie. “We weten dat er iets op til staat”, zegt commissaris Carl Vyncke. “Onze mensen zullen ter plekke zijn en de situatie van dichtbij opvolgen. We zijn voorbereid. En we zullen er ook voor zorgen dat de toegang tot het ziekenhuis vrij blijft.”

The post Boze boeren willen vanaf morgen Ring rond Roeselare 36 uur lang blokkeren: “Maar ziekenhuis AZ Delta zal bereikbaar blijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geschenkmand voor jarigen en jubilarissen Okra

De Okra-vereniging heeft traditioneel op kermisdinsdag al haar leden uitgenodigd voor een lekkere maaltijd en zangnamiddag. Maar liefst 72 aanwezigen waren er, ook mensen vanuit andere gemeenten. Daarmee toont Okra Stavele dat het een goed draaiende afdeling heeft. Het bestuur heeft de gewoonte om op die dag de leden te feliciteren die in de loop
The post Geschenkmand voor

Lees meer »

Zware brand in loods op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Vlaanderen telt veel wielertoeristenclubs, maar weinig verenigingen voor fietsers met een e-bike. In Torhout is dat wel het geval. Daar zijn De Flandriens actief. Geen grote club, want hij telt maar acht leden. Maar die vormen een hechte e-bikevriendengroep. Voorzitter is Peter Blondeel (61) uit de Karel de Ghelderelaan.
The post De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Lees meer »

Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over”

Na zes jaar zegt huidig gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe (50) de politiek vaarwel. Beroepsbezigheden verplichten haar tot deze keuze. “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over voor mijn politieke activiteiten.”
The post Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostendenaars mogen kunstwerk naast beeld Leopold II op Zeedijk kiezen

Oostendenaars kunnen nog tot eind oktober een kunstwerk kiezen dat naast het standbeeld van Leopold II zal komen op de zeedijk. Dat standbeeld is erg omstreden door het koloniale verleden van de vorst. Onder zijn bewind werden heel wat congolezen mishandeld. 11 Afrikaanse kunstenaars kregen nu de vraag om een alternatief werk te maken dat in dialoog gaat met het

Lees meer »

Maakt Céline Dion comeback op Eurovisiesongfestival? Podcastmakers denken te weten van wel

Een dikke maand na haar memorabele optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen, zou Céline Dion (56) een comeback plannen op het komende Eurovisiesongfestival. Dat idee wordt geponeerd in de podcast Eurovis-Huns, meer bepaald in een gesprek met Moritz Stadler, één van de producenten van de ’s werelds bekendste liedjeswedstrijd. De man bevestigt noch ontkracht het gerucht voorlopig niet.

Lees meer »

Bart Van Opstal uit ‘Big Brother’ naar parlement: “VTM heeft ooit artikel over mij en Vlaams Blok verboden”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

De beste pizza ter wereld bestel je niet in het land van de pizza

Wie pizza zegt, zegt Italië. En toch komt de beste pizza Margherita of Prosciutto niet uit Italië maar uit Manhattan. Eigenaar Anthony Mangieri van Una Pizza Napoletana werd tijdens de awarduitreiking in Napels uitgeroepen tot ’s werelds beste pizzabakker. Eerste Belg werd La Pizza è Bella in Antwerpen op de 68ste plaats.

Lees meer »