Boeren richten vizier op E40 | Haven Zeebrugge geblokkeerd

07:34 Het boerenprotest in ons land houdt aan. De haven van Zeebrugge blijft al zeker tot middernacht geblokkeerd. 

Meer krantenkoppen in België

Red Lion Arthur De Sloover en Red Panther Alix Gerniers, neef en nicht op de Spelen: “Arthur is eerder rustig op het veld, ik ben een furie”

Het hockeybloed gaat diep terug bij Red Lion Arthur De Sloover (27) en Red Panther Alix Gerniers (31). Grootvader Xavier Gerniers was in zijn jonge tijd al international, nu staan de kleinkinderen samen op de Spelen. Een interview met de twee internationals over zichzelf, een hockeygekke familie, de olympische droom en een belofte die in 2012 werd gemaakt.

Lees meer »

Dagje Warandefestival op het speelplein in Torhout: stad trakteert met frietjes en frikandellen

Halverwege de zomerse speelpleinwerking op De Warande is het traditioneel tijd voor een hoogdag: het Warandefestival op vrijdag 26 juli. De animatoren voorzien van 10 tot 17 uur tal van leuke evenementen en attracties. Ook de ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom, met name vanaf 16 uur voor een lekker drankje in de ouderbar.
The post Dagje Warandefestival op

Lees meer »

Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft

Freddy Vanoudendycke werd geboren in Ieper in 1952. Marie-Jeanne Douchy werd in 1953 geboren. Ze leerden elkaar kennen in Houthulst, en dat leidde 50 jaar geleden tot hun huwelijk.
The post Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens jeugdkampje in Engeland: negen kinderen gewond van wie zes kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Er zijn twee kinderen omgekomen bij een steekpartij tijdens een Taylor Swift-jeugdkampje in een dansschool in Southport, een kustplaats op 30 kilometer ten noorden van de Britse stad Liverpool. Dat heeft de politie gezegd tijdens een persconferentie. Negen andere kinderen raakten gewond. Zes van hen zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige

Lees meer »

Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers goed presteren in Parijs”

Dat de Olympische Spelen in Parijs op vrijdag 26 juli officieel van start gaan, weet wellicht iedereen. Dat onze olympische roeiers al enkele jaren begeleid worden door de coach van de U13-meisjes van Mehoni Zuienkerke is ongetwijfeld minder bekend.
The post Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers

Lees meer »

Russische Wagner Group lijdt zware verliezen bij hinderlaag in Mali, mogelijks ook hooggeplaatste commandant gesneuveld

Bij gevechten in het Malinese Tinzaouaten, een dorpje aan de grens met Algerije, zijn tientallen huurlingen van de Russische Wagner Group gesneuveld. De huurlingen vochten er samen met militairen van het leger van Mali tegen de Touareg-rebellen. De Wagner Group is al sinds 2021 actief in het land, waar de legerleiding toen de macht greep en aanwezige westerse militairen het

Lees meer »

Wervikse punkband Noisemay dropt eerste album ‘Plugged’: “Doe enkel waar je achter staat”

Noisemay is het muziekproject van Wervikanen Tore Delbecque (24), Birgen Braem (24), Cailean Volcke (18) en Thomas Leroy (16). Vrijdag 26 juli kwam hun eerste album ‘Plugged’ uit. Daarvoor konden ze rekenen op producer Hannes Leroy, ook een Wervikaan. De mannen zijn dan ook trots op hun roots. “We zullen altijd spelen in Wervik als we kunnen!”
The post

Lees meer »

Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me”

Antwerps bisschop Johan Bonny, die afkomstig is uit Gistel, stopt als officieel aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Hij geeft die taak terug nadat de paus hem een hulpbisschop weigerde, schrijft Het Nieuwsblad donderdag.
The post Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me” appeared first on

Lees meer »

Beste vrouwelijke Britse olympiër 6 maanden geschorst na opduiken van video waarin ze paard mishandelt: “Een inschattingsfout”

Donkere wolken pakken zich samen boven paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39). De Britse kondigde al aan niet deel te zullen nemen aan de Olympische Spelen nadat een oude, mysterieuze video was opgedoken. Op de beelden, die nog altijd niét circuleren op sociale media, zou te zien zijn dat Dujardin haar paard fysiek mishandelt. Ze wordt al zeker

Lees meer »