Amerikaanse centrale bank laat rente onveranderd

De Amerikaanse centrale bank Federal Reserve (Fed) heeft woensdag de rente onveranderd gelaten, zoals algemeen was verwacht. De vraag die nu speelt is wanneer de rente dan wel verlaagd zal worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

KIJK. Van de spectaculaire openingsact door de Q-dj’s tot Las Ketchup: dit zijn hoogtepunten van ‘De foute party’ van Qmusic

Fout, fouter, foutst. Samen met 19.000 foute feestvierders én een indrukwekkend lijstje artiesten blies Qmusic het dak van een uitverkochte Flanders Expo Gent tijdens ‘De foute party’. Het feest startte met een indrukwekkende openingsact van de Q-dj’s. Tijdens een spetterende liveshow brachten onder meer Las Ketchup, Willy Sommers, Get Ready!, Lasgo, Ruslana, Mega Mindy, K.I.A. vs Sam Gooris, Marco Schuitmaker

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »