Twee jonge fietsendieven staan nog steeds geseind, maar blijven spoorloos: “Fiets heeft emotionele waarde, na overlijden van zijn vader”

Twee jonge Roemenen riskeren respectievelijk acht en twee maanden cel voor een reeks fietsdiefstallen, onder meer aan het station van Izegem. “Ik wil graag de fiets van mijn zoon terug”, zei de moeder van een slachtoffer. “Hij kreeg die van zijn papa die vorig jaar overleed.”

Op 3 juni 2022 was te zien op camerabeelden hoe twee mannen bij het station van Izegem het slot van een fiets doorknipten en ermee aan de haal gingen. Het gerecht kon hen identificeren en linken aan nog zes andere diefstallen maar de verdachten zijn tot op heden spoorloos. Ze staan geseind maar werden nog niet opgepakt voor verhoor.

Ze stalen een keer enkele flessen drank uit een supermarkt, de andere feiten zijn voornamelijk fietsdiefstallen in Meulebeke, Roeselare en Izegem. “Ik vraag een schadevergoeding voor de fiets van mijn zoon maar zou liefst de fiets zelf terugkrijgen”, zei de moeder van een slachtoffer. “Hij kreeg die van zijn vader die vorig jaar overleed aan een ziekte. De fiets heeft een emotionele waarde.”

De dieven zullen wellicht bij verstek veroordeeld worden op 26 februari. (JF)

The post Twee jonge fietsendieven staan nog steeds geseind, maar blijven spoorloos: “Fiets heeft emotionele waarde, na overlijden van zijn vader” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s”

Vrijdag 30 augustus was aan Steuren Ambacht de allerlaatste dag van de speelpleinwerking Jakkedoe. “De traditionele ‘frietjesdag’, waar toch een 170-tal kinderen op afgekomen is”, zegt jeugdconsulente Kimberly Tanghe. “Het dagelijkse gemiddelde de voorbije twee maanden was een 120 tot 130-tal inschrijvingen.”
The post Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor de lijst van Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Kwaliteit kinderopvang is verbeterd, educatieve ondersteuning blijft matig

In de kinderopvang heeft zowel het aantal kinderen in de groep als het aantal kinderen per begeleider een invloed op de pedagogische kwaliteit van de opvang. Zo scoren opvanginitiatieven met grotere groepen of met meer kinderen per begeleider op een aantal vlakken duidelijk lager. Dat blijkt uit een nieuwe meting met MeMoQ, het instrument dat de pedagogische kwaliteit in de

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »