Totaal verloederde wagen na zes maanden getakeld aan Bakkerijmuseum: “Eigenaar overnachtte nog in wagen”

Een totaal verloederde en beschadigde wagen die al zes maanden lang op de carpoolparking achter het Bakkerijmuseum in Veurne stond is nu weggehaald door de politie. De Volkswagen Polo stond er met ingeslagen autoruiten en omzwachteld met politielinten. De politie Spoorkin had het raden naar waarom de auto achtergelaten werd. “De wagen was niet betrokken bij een crimineel feit en we achterhaalden dat de eigenaar er nog een tijd in heeft overnacht. Nu hebben we de auto laten takelen”, meldt de politie.

De Volkswagen Polo met Roemeense nummerplaten stond al van het einde van de zomer op de carpoolparking achter het Bakkerijmuseum van Veurne. Vooraan de wagen hing een Duits wegenvignet en de wagen was flink beschadigd. Ramen waren ingeslagen, het interieur was volledig besmeurd en rondom lagen vuilniszakken. Bij de politiezone Spoorkin kwamen dan ook heel wat vragen binnen over de auto. Bewoners maakten zich zorgen. Het ging al snel de ronde dat de auto betrokken was bij een crimineel feit en daarna gedumpt was. Onderzoek naar criminele feiten leverde echter niets op. Twee maanden geleden werden ook de nummerplaten van de auto gehaald. De politie Spoorkin heeft de wagen nu laten takelen.

Eigenaar sliep in auto

“We konden intussen de identiteit van de eigenaar achterhalen”, zegt korpschef Peter Billiouw van Spoorkin. “Daaruit bleek dat de man zelfs een tijdlang overnacht heeft in de wagen maar dan plots vertrokken is. Waar hij naar toe is of waarom hij de wagen achterliet weten we niet. De man liet niets meer weten. We konden vervolgens niet anders dan een termijn van zes maanden afwachten om de eigenaar alsnog de kans te geven de auto op te halen. Die termijn verstreek nu eind januari en daarom lieten we de auto takelen. Ze staat nu gesteld op het terrein van de brandweer. De wetgeving is veranderd en de auto moet nu zelfs vijf jaar bewaard worden tot de eigenaar alsnog opduikt.” (JH)

The post Totaal verloederde wagen na zes maanden getakeld aan Bakkerijmuseum: “Eigenaar overnachtte nog in wagen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »