De jacht is open bij Tielts Volkstoneel

Het Tielts Volkstoneel heeft met ‘De jacht is open’ een nieuwe productie klaar. Wie zich wil laten meeslepen door het verhaal van Willem en zijn drie dochters kan vanaf zaterdag 10 februari terecht in het Gildhof in Tielt. Katrien Vanseveren staat als een van de dochters op het podium. “Ze zou in het echte leven niet eens een vriendin kunnen zijn.”

Katrien Vanseveren (45) is een toneelspeelster in hart en nieren. Ze staat intussen al een twintigtal jaren op het toneel. “Met een pauze toen mijn zoon Rune nog jong was”, vertelt ze. “Maar sinds een tiental jaren is dat toneelspelen weer een vaste hobby geworden.”

Het Tielts Volkstoneel speelt dit jaar het stuk ‘De jacht is open’ in een regie van Johan De Craemer. “Het is een regisseur met wie we al een paar keer samenwerkten, dus hij weet wat hij van ons kan verwachten”, geeft ze mee.

Chique madam

Het stuk vertelt het verhaal van de 86-jarige Willem, weduwnaar met drie getrouwde dochters. Willem wil zijn dochters testen om te zien hoeveel ze van hem houden. Die ruiken plots geld. “Ik speel de rol van oudste dochter Celine”, vertelt Katrien. “Het is een rol waar ik echt even in moest komen. Celine wil een chique madam zijn en voelt zich veel beter dan haar zussen. Ze is heel dominant, snoert haar man meteen de mond en kleineert haar zussen voortdurend. Ze staat dan ook heel ver van mij af, ik zou met haar in het dagelijkse leven niets te maken willen hebben.”

Katrien amuseert zich wel in haar rol. “Het is eens iets anders. Ik heb al vaak de kuisvrouw moeten spelen”, lacht ze.

‘De jacht is open’ van Luc Kerkhofs in een regie van Johan De Craemer kan je gaan bekijken in het Gildhof in Tielt. Ze spelen op zaterdag 10, 17 en 24 februari om 20 uur en op zondag 18 februari om 15 uur. Naast Katrien zie je ook Stefaan De Cloet, Cindy Vande Weghe, Annelies Wille, Wim Vandendaele, Mario Vermeersch, Christophe Lahousse, Nancy Vanhastel, Bart Langeraet en Emma Vandendaele schitteren. Meer info via tieltsvolkstoneel.be.

The post De jacht is open bij Tielts Volkstoneel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »

Drankenproducent Ricard gaat niet samenwerken met voetbalclub PSG, na woede bij supporters van aartsrivaal Marseille

De aangekondigde samenwerking tussen de Franse sterkedrankengroep Pernod Ricard en voetbalclub Paris-Saint-Germain (PSG) gaat niet door. De wortels van het bedrijf liggen namelijk in de Franse stad Marseille en de deal veroorzaakte daarom heel wat protest bij de lokale club Olympique Marseille, de grote aartsrivaal van PSG. De fans van Olympique Marseille beloofden om geen druppel pastis van Pernod Ricard

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor het eerst weten we wat er echt gebeurde achter schermen van Songfestival: politieverhoren over incident-Joost Klein gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »