Anne-Marijke Claeys stelt haar tweede dichtbundel Meer Licht voor

Op 28 januari stelde Anne-Marijke Claeys (66) haar tweede dichtbundel ‘Meer Licht’ in de kapel O.L.V. ten Spieghele Marke voor. Schrijver Joris Denoo zorgde voor een inleidend woordje, Piet Clarysse en Dominiek Dedecker verzorgden de muzikale omlijsting. “Het was een voltreffer. Wie belet was, kan de bundel alsnog in de Standaard Boekhandel Kortrijk Centrum of bij mij aankopen”, vertelt Anne-Marijke.

Met ‘Ik zou zo graag wit zijn’ stelde Anne-Marijke haar debuutbundel in 2015 voor. “Meer licht is de opvolger van deze bundel. Ook hierin is de zoekende mens weer aanwezig. De afgelopen jaren hebben mijn verdiepende aandacht opgeëist. De kinderen die hun eigen tak van de boom laten groeien, de geboorte van mijn kleindochters, de pensionering van mijn man, de dood van beide ouders, het ouder worden en de vragen die dat met zich brengt, de aanslagen van IS in België, de COVID-pandemie. Het zijn stuk voor stuk ingrijpende gebeurtenissen die voor verwarring, wanhoop, verlangen, maar ook voor angsten zorgen. Uiteindelijk komt er weer meer licht, meer rust. Het besef daagt dat men zich doorheen het kluwen van grote vragen over dualiteit van leven en dood geworsteld heeft, en dat leven niets anders dan groeien in liefde is.”

De bundel is in zes delen – zes momenten van een levensproces – opgedeeld: ‘Onze (voor)geschiedenis: leven en dood’, ‘De nieuwe generatie: verwondering, liefde, het lege nest’, ‘De aanslagen in Maalbeek en Zaventem: angst, wanhoop, dood’, ‘De COVID-pandemie: dood, eenzaamheid’, ‘Hoop en verlangen: de terugkeer van rust, het vertrouwen keert terug’, en ‘Wat biedt de toekomst? De toekomst bestaat niet, maar we geloven er in!’. Meer Licht telt 72 pagina’s en is fraai geïllustreerd met toepasselijke foto’s en een bekende uitspraak als sleutel tot het thema dat volgt.

Voor 23 euro krijg je de dichtbundel toegestuurd. Bestellen kan via [email protected] met overschrijving op het rekeningnummer BE37 7480 3968 4928.

The post Anne-Marijke Claeys stelt haar tweede dichtbundel Meer Licht voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »