“We willen weer grootste worden”: CD&V lanceert vijf nieuwe namen voor verkiezingen in Maldegem

Nadat een paar maanden geleden al bekendgemaakt was dat huidig burgemeester Koenraad De Ceuninck de CD&V-lijst zal trekken in Maldegem en schepen Valerie Taeldeman lijstduwer wordt, lanceerde de partij tijdens haar nieuwjaarsontbijt vijf nieuwe namen waarmee ze in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.

“Een eerste naam is die van Danté Basslé (19), een tweedejaarsstudent politieke wetenschappen aan de universiteit van Gent, die hoofdanimator is bij Speelpleinwerking Oranje Maldegem en op de Maricolen voorzitter van de leerlingenraad was”, vertelt partijvoorzitter Patrice Timmerman. “De tweede kandidaat is Koen Geerinckx (52), kaderlid bij de firma Brose, die in Gent onderdelen maakt voor Volvo. Hij is lid van het programmatiecomité van Den Hoogen Pad en al enkele jaren bestuurslid bij CD&V Maldegem.”

Meer kandidaten

“De derde kandidaat is Bart Keerman (38), die aan de slag is bij matrassenbedrijf Van Landschoot langs de Aalterbaan. Hij is afkomstig uit Beernem, maar woont al twaalf jaar in Maldegem. De vierde kandidaat is Els Martens (52), die jarenlang uitbaatster was van de Aveve-winkel langs de Brugsesteenweg in Maldegem en nu bij Aveve Blankenberge werkt. Ze is secretaris van de Bedrijfsgilde Maldegem-Adegem en actief in het team van Kom op tegen Kanker Maldegem.”

“Ten slotte stelden we ook nog Fabian Minnebo (58) voor. Hij was vroeger aan de slag bij elektrozaak Ysebaert en is nu algemeen onderhoudstechnicus bij de Meetjeslandse scholengroep GO! Op tal van evenementen in groot-Maldegem is hij een graag geziene gast.”

Ploeg samenhouden

“Twee jaar geleden kreeg ik van onze fractie de kans om burgemeester te worden van onze prachtig gemeente”, sprak burgemeester De Ceuninck zijn partijgenoten en achterban toe. “Het is voor mezelf een heel bijzondere ervaring geweest. Het was zeker niet altijd gemakkelijk. Zo moet je een ploeg samenhouden, een luisterend oor bieden aan velen, tegelijk jezelf blijven en een beleid trachten uit te bouwen.”

“Ik denk te mogen zeggen dat ik gegroeid ben in die rol, en ben er meer dan ooit klaar voor om ook in de volgende legislatuur dit mandaat op te nemen. Het moet onze ambitie zijn om weer de grootste partij van Maldegem te worden en het bestuur van onze gemeente verder in handen te nemen. Met de steun van een schitterende ploeg moet dat lukken.”

The post “We willen weer grootste worden”: CD&V lanceert vijf nieuwe namen voor verkiezingen in Maldegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd

Het open gebied tussen de Etienne Sabbelaan, de Maandagweg, woonwijk Tarweveld-Klaverveld, hogeschool VIVES en KU Leuven Kulak vormt 17 hectare nieuw, volwaardig stadsgroen waar natuurontwikkeling, ontmoeting en beleving hand in hand gaan. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 29 juni vanaf 14 uur.
The post 17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »