“Waarom was die brug nog niet hersteld?”: familie van Brent (21) post open brief vol vragen na tragisch ongeval

De ouders en broers van de 21-jarige Brent Degraeve die op 19 januari overleed bij een tragisch verkeersongeval in Houtem bij Veurne plaatsen een open brief/petitie op Facebook. Ze vragen opheldering en rechtvaardigheid na het ongeval. “Waarom was er niet gestrooid, terwijl iedereen zei dat het glad was en waarom was die kapotte brug niet hersteld?” klinkt het. Burgemeester Peter Roose van Veurne heeft begrip voor hun vragen.

Op 19 januari kwam de 21-jarige Brent Degraeve om het leven na een tragisch ongeval op de Moeresteenweg in Houtem. De jongeman reed in zijn Fiat Punto achter zijn ouders richting huis op de spiegelgladde weg. Aan de brug over het water ging het helemaal verkeerd. De afsluiting van de brug was vernield na een eerder ongeval. Brent ging aan het slippen op de niet-gestrooide weg, ging van de brug af en belandde met zijn auto in het water. Hij overleefde dat niet.

De ouders en broers van Brent zetten nu een petitie/open brief op Facebook waarin ze opheldering en rechtvaardigheid na het ongeval vragen. “Sedert mei 2023 was de brug kapot gereden en nooit meer hersteld. Mede door de gladheid op de baan omdat er niet gestrooid was belandde Brent zo in het water en had hij geen enkele kans om dit ongeval te overleven. We willen rechtvaardigheid voor Brent laten geschieden”, klinkt het.

“Antwoorden”

“We doen dit omdat we antwoorden willen op onze vragen”, zegt Nancy Demunck, de mama van Brent. “We moeten dit doen voor onze zoon en vragen rechtvaardigheid. We vragen ons af waarom die brug niet hersteld werd en of de dramatische gevolgen van het ongeval niet vermeden hadden kunnen worden als dat herstelling wel was gebeurd. Volgens of was het anders zo wellicht niet afgelopen. Dat ze daags na het ongeval plots wel betonblokken plaatsten roept ook vragen op. En daar willen we antwoorden op krijgen. We weten wel dat we onze zoon of broer er niet mee terugkrijgen maar we moeten dit doen. Voor Brent.”

“Welkom om te praten”

“Het klopt dat wij een brief stuurden naar de ouders”, zegt burgemeester Peter Roose van Veurne. “Daarin drukten we ons medeleven uit, maar ook wij hebben dezelfde vragen: kon dit ongeval vermeden worden? Ook wij zijn aangeslagen door dit ongeval. Dit hakt er ook bij een burgemeester op in. We bekijken hoe we het nu verder kunnen aanpakken en dat is ook de reden waarom we na dit ongeval snel betonblokken hebben geplaatst. De herstel van de brug zelf duurt langer dan voorzien door een verzekeringskwestie, maar eigenlijk was dit al doorgegeven aan de aannemer. De vraag is nu ook of we de brug op dezelfde manier moeten herstellen of er extra maatregelen nodig zijn. In ieder geval begrijpen we de familie en zijn ze altijd welkom om hierover te praten.” (JH)

The post “Waarom was die brug nog niet hersteld?”: familie van Brent (21) post open brief vol vragen na tragisch ongeval is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.
The post Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »