Van Taylor Swift over Celine Van Ouytsel tot Emma Watson: “deepnudes” overspoelen het internet (en niet alleen op X)

Op X is het voor onbepaalde tijd niet meer mogelijk de zoekterm "Taylor Swift" in te geven, nu zogenoemde "deepnudes" of AI-naaktbeelden van de zangeres op het platform circuleren. Het voorbeeld van Taylor Swift legt eigenlijk een groter probleem bloot: "deepnudes" overspoelen het internet. 

Meer krantenkoppen in België

Wij staan erbij en kijken ernaar…

De meest gehoorde opmerking tijdens de tv-debatten dit weekend, was dat "verklaringen voor de camera" de regeringsonderhandelingen niet vooruithelpen. Doordat geen enkele politicus de onderhandelingen wil doen mislukken, is het logisch dat er niet uit de biecht wordt geklapt. En bij de Vlaamse onderhandelingen klinkt het bovendien unisono dat een regering mogelijk moet zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer »

Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China”

Bij huiskamerkroeg Perle d’Ozette kan je sinds kort ook verblijven. De uitbaters verbouwden de bovenverdiepingen van het pand tot een vakantiewoning voor groepen tot twaalf personen. “We kregen zelfs al een reservering uit China.”
The post Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen

Met de uitbreiding van haar laadinfrastructuur zet de Stad Roeselare opnieuw een belangrijke stap richting de toekomst. In lijn met de Vlaamse en Europese doelen speelt Roeselare proactief in op de groeiende vraag naar elektrische laadmogelijkheden. Bovendien worden de benzine-, diesel- en lpg-wagens van het eigen wagenpark ook stelselmatig vervangen door elektrische wagens of plug-in hybrides.
The post Stad

Lees meer »

Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar

De gemeente heeft een toekomstvisie laten uitwerken voor vrijetijdssite Ridefort. Zo’n toekomstvisie, ook wel masterplan genoemd, geeft aan hoe Oostkamp alle functies een plek zouden kunnen geven.
The post Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een film als een jazzclub: ‘Soundtrack to a coup d’état’ verweeft politiek en muziek over de Congolese onafhankelijkheid

"Ik wil dingen opengooien", zegt regisseur Johan Grimonprez over zijn documentaire ‘Soundtrack to a coup d’état’. Die gaat over de woelige jaren net voor en na de onafhankelijkheid van Congo, de moord op Patrice Lumumba en de internationale context van die tijd. Grimonprez maakt een verbluffende vertelling met archiefbeelden en muziek, van Louis Armstrong tot Nina Simone en de beroemde

Lees meer »

Voormalig VTM-nieuwsanker Elke Pattyn wordt diplomaat in Israël

Voormalig journalist en VTM-nieuwsanker Elke Pattyn wordt diplomaat in Israël. Ze wordt vanaf 1 oktober gestationeerd in de Belgische ambassade in Tel Aviv, Israël. Pattyn was de voorbije jaren aan de slag als woordvoerder van onder meer premier Sophie Wilmès en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

Lees meer »