Piv Huvluv en Astrid Stockman vieren tien jaar OC De Schouw in Lichtervelde: met een lach en een sopraan

Op 18 januari 2014 werd OC De Schouw voor het eerst in gebruik genomen in Lichtervelde. Voor het tienjarig jubileum organiseert het gemeentebestuur twee optredens. Het eerste is een optreden van Piv Huvluv, die er tien jaar geleden op die eerste avond ook al bij was.

In 2007 sloot de verffabriek op site Debaillie de deuren, waarna het gemeentebestuur de site kocht om er een ontmoetingscentrum te bouwen. “De bouwwerken startten in 2012”, vertelt Guillaume Noppe, beheerder van OC De Schouw. “Tijdens de openingsweek in 2014 stonden elke dag allerlei activiteiten gepland. Eén daarvan was het optreden van Piv Huvluv, die we daarom ook dit jaar opnieuw hebben vastgelegd.”

Zelden niemand

In die tien jaar is het OC heel vaak afgehuurd. “Er zijn weinig momenten waarop niemand De Schouw huurt. Dat zijn vergaderingen die plaatsvinden in de Muze of de Artiest, maar ook grotere (West-)Vlaamse organisaties vinden de weg naar Lichtervelde door de centrale ligging en de goeie bereikbaarheid via het station en de E403. Dan gaat het vaak om trefdagen, plenaire zittingen, workshops, enzovoort, in de grote zaal en de foyer, maar ook in het hele gebouw. De grote zaal is polyvalent opgevat, waardoor ze zich leent voor seniorennamiddagen, concerten, optredens en zelfs in beperkte mate voor theater.”

Blijven investeren in gebouw

“Het gebouw werd vooral gebouwd om lokale verenigingen hun ding te kunnen laten doen. En dat is het geval: de Lichterveldse verenigingen zijn hier kind aan huis. We blijven ook investeren in het gebouw. Sinds 2016 werken we met een reservatiepakket en sinds 2019 verloopt de facturatie digitaal. Het gebouw en de omgeving worden verder verfraaid. De parking werd in 2022 aangelegd met grasdalen, er werden vloeren vernieuwd in de inkomhal en de keuken, zodat alles onderhoudsvriendelijker werd. Na tien jaar oogt het gebouw nog altijd indrukwekkend en modern. Dat horen we aan de reacties van mensen die hier voor de eerste keer komen”, zegt Noppe.

De voorstelling ‘Zoiets verzin je niet’ van Piv Huvluv vindt plaats op donderdag 23 mei. Sopraan en pianiste (en finaliste in De Slimste Mens) Astrid Stockman treedt op op vrijdag 30 augustus. Beide optredens starten om 19.15 uur, met een receptie die wordt aangeboden door het gemeentebestuur. Een ticket kost 10 euro en kan gereserveerd worden via deze link

The post Piv Huvluv en Astrid Stockman vieren tien jaar OC De Schouw in Lichtervelde: met een lach en een sopraan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »