Partij Allen 8830 in Hooglede lanceert Escape Caravan

Sinds januari is het in Hooglede mogelijk om een Escape Caravan bij jou thuis te laten leveren, volledig gratis bovendien. Politieke partij Allen 8830 bedacht het leuke concept. “Het is een leuke manier om de betrokkenheid binnen de gemeente te verhogen.”

Iedereen kent wellicht het concept van een Escape Room waarbij je binnen een bepaald tijdsbestek moet proberen te ontsnappen uit een kamer. Meestal moet je hints zoeken, raadsels oplossen en informatie vinden. Chiron Potié plaatste dit concept in een caravan.

Betrokkenheid verhogen

“Met onze partij Allen 8830 kochten we een paar jaar geleden een caravan aan zonder dat we daar al iets concreets mee hadden gedaan. Na wat brainstormen kwamen we bij dit idee uit”, geeft Potié mee. “Het doel is vooral om de betrokkenheid van onze inwoners te verhogen. Zo is de Escape Caravan ideaal om in je eigen wijk de mensen wat beter te leren kennen. Bovendien komen we op een niet-politieke manier met de mensen in aanraking. Ondertussen kunnen er ook een aantal zaken aangekaart worden.”

“We zetten in op gezinsvriendelijkheid, zodat ook de kinderen kunnen meehelpen”

Potié heeft zelf al wat ervaring met Escape Rooms en bedacht het format helemaal zelf. “Voor de die hards zal het misschien een kleine ontgoocheling zijn want we kozen bewust voor een laagdrempelig niveau. We zetten namelijk in op gezinsvriendelijkheid, zodat ook de kinderen kunnen meehelpen.”

Ook aan de tijdsformule werd gesleuteld. Bij een Escape Room heb je meestal een uur de tijd om te ontsnappen, nu zal dat veel sneller gebeuren. “Op onze Summer games hebben we de caravan uitgetest en we merken dat de meesten klaar zijn tussen een kwartier en een half uur. Dat is ook de bedoeling zodat je bijvoorbeeld op een familiefeest geen uur weg bent. Op die manier kunnen ook meerdere personen zich aan een avontuur wagen.”

Nu al succes

Met ondertussen al meer dan tien boekingen is de caravan al een succes, volledig gratis bovendien. De caravan wordt aan huis gebracht en nadien ook weer opgehaald.

Wie de caravan zelf eens wil uitproberen, kan deze gratis boeken via www.allen8830.be

The post Partij Allen 8830 in Hooglede lanceert Escape Caravan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »