Met Caro van Thuyne en Maud Vanhauwaert staan twee West-Vlamingen op longlist Libris Literatuur Prijs

De 18 titels van de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2024 zijn bekend. Op de lijst prijken ook twee West-Vlamingen: Caro van Thuyne (Bloedzang) en Maud Vanhauwaert (Tosca).

De andere genomineerden zijn Nederlanders. Het gaat om Cobi van Baars (De onbedoelden), Sacha Bronwasser (Luister), Ramy El-Dardiry (Tussen morgenzee en avondland), Rob van Essen (Ik kom hier nog op terug), Paul Gellings (Terug naar de Stichtstraat), Esther Gerritsen (Gebied 19), Elodie Heloise (Blauwe tomaten), Roxane van Iperen (Dat beloof ik), Gilles van der Loo (Café Dorian), Renée van Marissing (Gelukkige dagen), Marente de Moor (De schoft), Frank Nellen (De onzichtbaren), Richard Osinga (Munt), David Pefko (De Gebroeders Maxilari), Ilja Leonard Pfeijffer (Alkibiades) en Tommy Wieringa (Nirwana).

De longlist werd gekozen uit 189 inzendingen. De jury van de Libris Literatuur Prijs wordt voorgezeten door Kim Putters en bestaat daarnaast nog uit Dalilla Hermans, Lisa Kuitert, Joep van Ruiten en Vamba Sherif.

De shortlist van de Libris Literatuur Prijs zal worden bekendgemaakt op 11 maart, in het Nederlandse programma Nieuwsuur. De winnaar zal op 13 mei bekend zijn.

De Libris Literatuur Prijs bekroont elk jaar de beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. De prijs is goed voor 50.000 euro en een bronzen legpenning. De zes genomineerden op de shortlist ontvangen elk 2.500 euro.

The post Met Caro van Thuyne en Maud Vanhauwaert staan twee West-Vlamingen op longlist Libris Literatuur Prijs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Hoe vangt Spanje vele afwezigheden op voor de kraker? Dit zijn de vermoedelijke opstellingen

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »