Gemeenteraad stemt nogmaals motie voor doortrekking Poperingse ring

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond werd een motie gestemd voor de Vlaamse overheid rond mobiliteitsproblemen in Poperinge. Ondermeer vraagt de stad de ringlaan door te trekken om die te sluiten. Het gaat om 800 meter tussen de Krombeekseweg en de Duinkerkestraat

Het stadsbestuur stuurt twee moties naar Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit. Poperinge vraagt meer inspanningen om de doorstroming en veiligheid langs de stadsring te verbeteren. Met de tweede motie wil de stad dat het openbaar vervoer geoptimaliseerd wordt, met aandacht voor lokale knelpunten.

“Het stadsbestuur pleit al jaren bij de Vlaamse overheid om de stadsring, de R33 te vervolledigen. Het betreft een belofte uit 2005. Nu ontbreekt er een stuk tussen de kruispunten met de Krombeekseweg en de Duinkerkestraat. Daardoor komt dat verkeer in een deel van de bebouwde kom terecht. Vooral in de woonstraat Diepemeers zijn er problemen met de verkeersveiligheid en -leefbaarheid. De rijbaan werd stuk gereden door het vele zware verkeer. De staat van de weg bewijst dat die daar niet voor geschikt is. Ook wat verderop, langs het gehucht ’t Vogeltje, is er te veel zwaar verkeer”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Rotonde Elverdingseweg

Daarnaast vraagt Poperinge een rotonde op het gevaarlijke kruispunt van de stadsring met de Elverdingseweg. Op andere soortgelijke kruispunten langs de R33 bleken rotondes met afgescheiden fietsoversteken een uitstekende oplossing voor de verkeersdoorstroming en de veiligheid van alle weggebruikers. Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid blijft vasthouden aan z’n voorstel om in plaats daarvan verkeerslichten te installeren. Het dossier zit in een impasse. Dirk Hebben (Groen) opteerde voor lichten, omdat dit minder omslachtig is, minder werken en geen onteigeningen noodzaakt. Volgens de burgemeester zijn geen onteigeningen nodig, en moet er sowieso gewerkt worden voor de aanpassing voor de fietsers.

Structureel onderhoud en herstellingen

“De stadsring is een belangrijke weg, maar is algemeen in slechte staat. Structureel onderhoud en herstellingswerken zijn nodig, maar ook daar blijft actie van de Vlaamse overheid uit”, aldus schepen Klaas Verbeke (CD&V).

Vervoersplan De Lijn

Poperinge stuurt Lydia Peeters tegelijk een tweede motie over het openbaar vervoer. Het bestuur vraagt meer inspanningen om de planning te optimaliseren en lokale knelpunten aan te pakken. Het nieuwe vervoersplan van De Lijn ging enkele weken geleden van start. Het stadsbestuur kreeg daarover heel wat klachten, voornamelijk uit de omgeving Watou. Inwoners raken niet meer vlot van en naar school of het werk in Ieper, of ze komen te laat. Na de halteoefening van De Lijn vroeg het stadsbestuur nochtans om de reisweg en de haltes langs de Douvieweg, in Sint-Jan-ter-Biezen en langs de Watouseweg te behouden. Dat voorstel werd niet gevolgd.

Vanuit de oppositie kwamen vragen rond de afschaffing van de pendeldienst tussen het Mariaziekenhuis en Jan Yperman. “Dit heeft niets te maken met De Lijn, het is een private onderneming van het ziekenhuis. Toch schreven wij een brief naar ziekenhuis voor het behoud, maar we kregen nog geen antwoord”, aldus de burgemeester.

The post Gemeenteraad stemt nogmaals motie voor doortrekking Poperingse ring is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »