Agentschap Wegen en Verkeer sluit E40 in Drongen enkele nachten voor werken aan brug

In Drongen zal de E40 enkele nachten afgesloten worden voor werken aan de brug van de Kloosterstraat, die nieuwe draagbalken krijgt. Verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de R4, E34 en N44. Het Agentschap Wegen en Verkeer beklemtoont dat het Lichtfestival, een populair evenement dat bij vorige edities zowat 800.000 bezoekers naar Gent trok, vlot bereikbaar blijft.

 

Meer krantenkoppen in België

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

Britse regulator start onderzoek naar Ticketmaster na fiasco met verkoop Oasis-tickets

De Britse mededingingsautoriteit CMA is een onderzoek gestart naar Ticketmaster naar aanleiding van de verkoop van tickets voor de reünietour van de Britse band Oasis. Door ‘dynamische’ tarifering schoten de ticketprijzen bij de verkoop afgelopen weekend snel de hoogte in. De CMA zal nagaan of kopers duidelijke informatie gekregen hebben over de prijzen en of ze niet onder druk werden

Lees meer »

Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na eerbetoon aan schepen Benoot

De gemeenteraad startte maandag met een pakkend eerbetoon van voorzitter Ann-Sophie Himpe voor schepen Patrick Benoot, die op 13 juli overleed. Na een ingetogen minuut stilte mocht zijn opvolgster Astrid Depuydt (Open Ieper) de eed afleggen. Met haar 27 jaar volgt ze Sam Vancayseele (Groen) op als jongste gemeenteraadslid.
The post Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »