Vooruit wil korting voor pendelaars van De Lijn

Tijdens de jongste gemeenteraad vroeg oppositieraadslid Frederic Mortier (Vooruit) of het stadsbestuur kortingen wil aanbieden aan inwoners die De Lijn gebruiken.

Gratis tickets

“In veel steden en gemeenten hebben ze niet gewacht op het nieuwe vervoersplan om kortingen op vervoerbewijzen en tickets aan te bieden en bestaan die kortingen al veel langer”, zegt oppositieraadslid en Vooruit-voorzitter Frederic Mortier. “Op de website van De Lijn kan je zien welke kortingen een stadsbestuur voorziet voor haar inwoners en bezoekers. De stad Kortrijk, bijvoorbeeld, biedt gratis bustickets aan om zich te verplaatsen van de randparking naar het stadscentrum. In Harelbeke krijgen jongeren dan weer 25 procent korting op de Buzzy Pazz. Dat is ook het geval in Kuurne waar de inwoners ook nog gemeentekorting krijgen op een 10-rittenkaart van De Lijn. In Roeselare tot slot – om nog één voorbeeld te noemen – krijgen jongeren zelfs 50 procent korting op hun Buzzy Pazz. Helaas ontbreekt Waregem in het lijstje met 31 West-Vlaamse steden en gemeenten die bij De Lijn een korting aan hun inwoners aanbieden.”

Topprioriteit

“Het zou nochtans positieve gevolgen kunnen hebben voor de verkeersveiligheid. Meer mensen met het openbaar vervoer betekent minder wagens, waardoor het aangenamer en veiliger wordt voor iedereen. Ons stadsbestuur heeft vaak de mond vol van verkeersveiligheid, maar als het erop aankomt dan worden die woorden zelden omgezet in de praktijk. Verkeersveiligheid moet voor onze stad nochtans een topprioriteit zijn.” Schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) meldt dat het schepencollege onderzoekt welke kortingen er eventueel kunnen worden toegestaan en wat de financiële impact daarvan zal zijn. (LV)

The post Vooruit wil korting voor pendelaars van De Lijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

Oude zakenrelatie over verdachte van Tenerife-moord: “Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »