Kunstvoorstelling 3SNart in Cultuurhuis De Keizer

3SNart, ofwel Dries Naert, exposeert tijdens de maand februari in Cultuurhuis De Keizer. Het is een variatie van stillevens, details uit schilderijen van oude meesters en eigen werken met betrekking tot Lichtervelde.

Dries Naert (47) woont in de Margarethalaan in Lichtervelde. Hij is afkomstig uit Torhout, maar noemt zichzelf intussen een rasechte Lichterveldenaar. Hij is leraar praktijk in Hotelschool Spermalie. Tekenen doet hij al heel zijn leven, maar schilderen is eerder een recente hobby. “In het tekenen kan ik minder mijn creativiteit kwijt, wat ik met schilderen wel kan. De techniek en de kleuren spreken mij aan. Schilderen is een heel mooie kunstvorm. Ik ben er zo’n anderhalf jaar geleden mee gestart, ik volg lessen in Art’Iz in Izegem. Het is al heel lang een droom om te leren schilderen.” Zijn schilderwerken beperken zich niet tot één thema. “Er zitten stillevens van producten uit de keuken, details uit oude schilderijen of bijvoorbeeld het Paterskerkske van Lichtervelde. Ik werk het liefst op hout, met acrylverf”, zegt Dries. “Ik ben vooral fan van de Nederlandse kunstschilders, uit de barokperiode. Jan Steen, waarvan ik het oestereetstertje in de les heb nageschilderd, of Rembrandt. Er zijn ook heel wat goede Spaanse schilders, zoals Diego Velazquez. Voor ik zelf begon te schilderen, was Het meisje met de parel, van Vermeer mijn favoriete schilderij, maar intussen is dat wat aan het veranderen. Ik kan bijvoorbeeld blijven kijken naar Madonna met kanunnik Joris van der Paele van Jan Van Eyck. Ik krijg van mijn schilderijen dikwijls te horen dat het eruitziet alsof ze lang geleden geschilderd zijn.”

Tentoonstelling

De tentoonstelling van 3SNart vindt plaats gedurende maand februari in Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat (www.cultuurhuisdekeizer.be). Op vrijdag 2 februari is Dries zelf aanwezig vanaf 19 uur. Wie graag op andere dagen Dries ontmoet, mag bellen naar 0474 61 14 38. Je kan hem volgen op IG 3sn_art. (JW)

The post Kunstvoorstelling 3SNart in Cultuurhuis De Keizer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lisa (26) valt met rolstoel in vijver en kan maar net hoofd boven water houden: “Ik riep om hulp, maar ze vonden me maar niet”

Een fijne herfstwandeling met haar assistentiehond liep bijna dramatisch af voor de 26-jarige Lisa uit Kapellen. Toen haar elektrische rolstoel opeens achteruit begon te rollen, sukkelde ze in de vijver van het gemeentepark, en ze lag 20 minuten lang in het koude water voor ze hulp kreeg. “Gelukkig had ik mijn riem niet aan, anders was ik waarschijnlijk verdronken.”

Lees meer »

Feestweekend KLJ Tiekakewa met tiende eetfestijn en vijfde oldtimer rondrit

Zondagochtend was KLJ Tiekakewa al vroeg uit de veren om alles klaar te zetten voor het ontbijt in het ontmoetingscentrum in de Groeningestraat in Kaster. Om 9 uur startte vervolgens de rondrit voor oldtimer tractoren, gevolgd door het jaarlijkse eetfestijn met warme beenham en frietjes. “We verwachten ongeveer 200 mensen die gezellig mee komen tafelen vanmiddag”, aldus hoofdleider Jelmer Vandebuerie

Lees meer »

Anderlecht draait knap mee bovenin, Cercle zelfs leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat momenteel vijfde. Union raakte niet verder dan een 0-0 tegen Bodo/Glimt en vertoeft in de gevarenzone. In de Conference League kon AA Gent niet stunten op het veld van Chelsea. Cercle Brugge opende

Lees meer »

Herinrichting natuurgebied Elerweerd in Dilsen-Stokkem komt in stroomversnelling

In Dilsen-Stokken zijn de werken voor de herinrichting van het toekomstig natuurgebied Elerweerd volop aan de gang. Dat natuurgebied van 170 hectare moet er in de toekomst voor zorgen dat de Maas meer ruimte krijgt. Zo wordt het overstromingsgevaar beperkt. Op dit moment is een gespecialiseerd bedrijf bezig met het verplaatsen van vulzand om het natuurgebied verder op te vullen.

Lees meer »

Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

De competitie in Derde Provinciale A is ondertussen al vijf speeldagen onderweg en VV Tielt staat nog steeds puntenloos onderaan in het klassement. Komend weekend staat de derby tegen VC Wingene op het programma. “Het zal wel eens keren zeker?”, vraagt coach Steve Beyst zich knipogend af.
The post Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

Lees meer »

Recordaantal toeristen in Spanje (ondanks protesten)

Het aantal toeristen in Spanje heeft een nieuw record bereikt. Tijdens de eerste 8 maanden van 2024 bezochten 64,6 miljoen reizigers het land. Dat blijkt uit cijfers van het Spaans Nationaal Instituut voor Statistiek. Het gaat om zowel toeristische als zakelijke reizen.

Lees meer »

Kerkgangers reageren geschrokken op aanhouding van priester B.: “We weten niet wat zijn aandeel is in de feiten”

Geen pastoor B. (60) in de zondagsmis in Heide. De zestiger werd een dag eerder aangehouden door de onderzoeksrechter nadat een bevriende priester uit Engeland donderdagnacht het leven liet bij een seksafspraakje. De mannen hadden xtc en poppers genomen. De kerkgangers reageren geschrokken: “Volgens mij is het hem overkomen en heeft die vriend de drugs meegenomen.”

Lees meer »

Mexicaanse soldaten schieten op truck met migranten, zes doden

Twee Mexicaanse militairen hebben aan de grens met Guatemala het vuur geopend op een pick-uptruck die migranten vervoerde. Zes personen kwamen daarbij om het leven en tien andere migranten raakten gewond. Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie dachten de soldaten dat het om criminelen ging.

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem” – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »