Ernst & Leute speelt ‘Ons Duivenkot’ in Blankenberge: “Uit het leven gegrepen”

Op zaterdag 16 maart gaat in het vernieuwde Khnopff-theater de nieuwste productie van Ernst & Leute in première. “Ons Duivenkot kon zo uit het leven gegrepen zijn”, zegt regisseur en medespeelster Martine Derycke.

‘Ons Duivenkot’ gaat over een echtpaar dat na 35 jaar in de sleur terechtkomt. Een herkenbaar, uit het leven gegrepen verhaal kortom. “Vanwaar de keuze? Veel spelers namen dit jaar een sabbatjaar, en dus moest ik op zoek naar een stuk met een kleine bezetting. Toen ik tijdens die zoektocht op ‘Ons Duivenkot’ botste van Luk Gijsbrechts, las ik dat stuk in één ruk uit”, zegt regisseur Martine Derycke, die dit jaar zelf ook mee op de planken staat. “Best wel een hele opgave aangezien ik al bijna 20 jaar niet meer gespeeld had”, glimlacht ze.

Gelukkig is haar tegenspeler echtgenoot Guido Deruddere. “Zo kunnen we thuis veel repeteren en ruziemaken”, grapt Martine. Ons Duivenkot is een verhaal met een lach en een traan. “Het stuk gaat over gebrekkige communicatie in relaties. De tragiek daarvan, sprak me enorm aan”, aldus Martine. “Verwacht dit jaar dus geen romantische komedie, en al zeker geen billenkletser. Ons Duivenkot zit boordevol emotie; liefde en haat liggen heel dicht bij elkaar”, klinkt het.

Lachen

Maar gelachen zal er toch worden, meent Martine. “Veel mensen zullen zich tenslotte in een van de rollen herkennen”, zegt ze. Ons Duivenkot is haar negende productie voor Ernst & Leute. “Blij dat we onze comeback mogen maken in het Khnopff-theater. De nieuwe zaal is prachtig, met de nieuwste technieken voor klank en licht, en wij zijn de eersten die erin mogen spelen. Maar ook het publiek zal comfortabeler zitten en het podium is van op alle plaatsen uitstekend zichtbaar. In de nieuwe foyer De Stek kan je zowel voor als na de voorstelling en tijdens de pauze genieten van een drankje”, klinkt het.

Ernst & Leute zelf bestaat ondertussen 88 jaar. “We blijven op zoek naar nieuw talent, want we willen graag meer dan honderd jaar oud worden”, zegt Martine. Zo brengt dit jaar Emma Eeckman haar debuut. “Maar we zoeken ook decorbouwers en techniekers. Kandidaten mogen zich aanmelden via [email protected] of via onze Facebookpagina”, besluit Martine Derycke. Na de première op 16 maart, zijn er ook nog voorstellingen op zondag 17, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart.

Info: www.ernstenleute.be

The post Ernst & Leute speelt ‘Ons Duivenkot’ in Blankenberge: “Uit het leven gegrepen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Banken lijken de slag om 22 miljard te winnen: BNP Paribas Fortis haalde na één dag al kwart van ‘haar’ staatsbonmiljarden weer binnen

Niet de overheid, maar de banken lijken op weg om het merendeel van de vrijgekomen 22 miljard weer binnen te halen. Amper één dag nadat het geld weer op de rekeningen staat, heeft marktleider BNP Paribas Fortis zich al van een kwart van het kapitaal dat het vorig jaar naar de staatsbon zag stromen, verzekerd. Wie trekt aan het langste

Lees meer »

Raak Woumen brengt bezoekje aan Ieper

Raak Woumen bezocht Ieper. Eerst trok de ruime groep naar het In Flanders Field Museum. Na het bijzonder interessante bezoek met audiofoon genoot men van een lekker drankje om daarna de fototentoonstelling te bewonderen in de Sint-Maartenskathedraal. Enkele aanwezigen dienden dan jammer genoeg de groep te verlaten omwille van andere verplichtingen. Een fijne maaltijd in
The post Raak Woumen

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wat als ’terug naar het werk’ hetzelfde zou zijn als een eerste schooldag…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier van grenzeloos vertrouwen”

KFC Lichtervelde is een team dat KSV Jabbeke nooit mag onderschatten. Een gelijk opgaande partij werd met het kleinste verschil verloren. Nu maken de jongens van de gedreven coach Bart Van Hecke zich op voor de thuisderby tegen Dosko Sint-Kruis.
The post Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier

Lees meer »

Gisele werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »