Duizenden inwoners van Jabbeke krijgen plots jaren oude facturen van containerpark in de bus: “En er moeten er nog heel wat verstuurd worden”

Heel wat inwoners van Jabbeke keken afgelopen week vreemd op toen ze hun brievenbus leeghaalden. De reden? De gemeente verstuurde naar duizenden mensen facturen voor het gebruik van het containerpark. Maar sommige facturen dateren van… 2021.

Elke inwoner van Jabbeke kan jaarlijks tot 50 euro gratis afval afleveren. Wil je toch meer gebruikmaken van het containerpark, dan is dat op eigen kosten. De gemeente stuurt daarom jaarlijks een factuur op, vaak van kleine bedragen tot vijf euro, naar die inwoners. Al kregen heel wat mensen sinds 2021 plots geen factuur meer in de bus. Tot deze week.

Op sociale media regent het onbegrip en ongeloof nadat bij sommigen wel tot drie facturen, allemaal in verschillende enveloppen, verstuurd werden. De oudste dateren van 2021. “We hebben een tijdlang personeelsgebrek gehad”, vertelt Casteleyn. “Daardoor moesten we heel wat zaken on hold zetten. Ondertussen hebben we het personeelstekort weggewerkt en moesten heel wat taken nog in orde gebracht worden.”

Een van die taken was het versturen van de facturen voor het containerpark. “Ik begrijp dat het niet leuk is dat je plots een paar jaar later pas een rekening in de bus krijgt”, zegt Casteleyn. “Het gaat ook meestal over kleine bedragen, maar toch is het vreemd en voor heel wat mensen ook moeilijker om na al die jaren nog te controleren.”

Casteleyn begrijpt de frustratie van zijn inwoners, maar benadrukt dat het om een eenmalig probleem gaat. “Ondertussen werken we met een nieuw betalingssysteem voor het containerpark. Als je 50 euro is opgebruikt, dan zal je automatisch aan de paal met Bancontact moeten betalen. Dit probleem zullen we dus nooit meer voorhebben. Al wil ik wel nog graag meegeven dat er nog heel wat facturen verstuurd moeten worden.” (CC)

The post Duizenden inwoners van Jabbeke krijgen plots jaren oude facturen van containerpark in de bus: “En er moeten er nog heel wat verstuurd worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »