Droom Luma in vervulling voor Lucas en Emma

Eind januari zwaait het restaurant ‘Luma’ voor de eerste keer de deuren open. Luma is het geesteskind van Lucas Ostyn (24) en Emma Verslyppe (26), beiden gepokt en gemazeld in de horecasector en nu klaar om hun grote droom waar te maken. Het voormalige restaurant Sint-Katherine in de Sint-Katharinastraat in Sente werd de voorbije maanden opgekalefaterd tot een stijlvol restaurant met zo’n twintig plaatsen. Op termijn wordt het aantal beschikbare plaatsen uitgebreid tot 36. “Foodsharing en wereldkeuken komen zeker aan bod, maar ook de klassieke gerechten in een tof jasje,” zegt Lucas.

Lucas Ostyn uit Sente en Emma Verslyppe uit Menen hadden beiden al een aantal jaren horeca-ervaring op de teller toen ze elkaar vijf jaar geleden ontmoetten. Die eerste werkte als kok in het Kortrijkse restaurant Maddox, Emma werkte dan weer in Casa Mundo in Menen. Hoewel corona voor vele horeca-mensen een doorn in het oog was, besliste Emma om – met succes – een koks- en sommelieropleiding te volgen in Ter Duinen. Ook Lucas had die opleiding al eerder gevolgd.

Enkele omzwervingen bij horecazaken later, besliste het koppel om in september 2022 het voormalige restaurant Sint-Katherine in de Sint-Katharinastraat te kopen, net naast het Total-tankstation. Het pand was een stadskanker in Sente, maar werd de afgelopen zes maanden omgetoverd tot een knap en sfeervol restaurant. “Ons eerste idee was om het oude restaurant gewoon wat op te knappen, maar onze architect suggereerde om het grootser aan te pakken. En we zijn blij dat wat het hebben gedaan. Het terras kreeg een plek aan de achterkant van het gebouw met een mooi uitzicht op de weidse landerijen en akkers, de volledig nieuwe keuken verhuisde naar de andere kant van de eetzaal en de bar en de eetzaal zelf werd grondig gerenoveerd en kreeg een hippe, smaakvolle inrichting”, zegt Lucas. Na zes intensieve maanden is ‘Luma’ – een samentrekking van de namen van de uitbaters – klaar voor de grote opening op 30 januari.

Voorlopig gaan Lucas en Emma alles bolwerken met twee, op termijn wordt uitgekeken naar een flexi-jobber. De menu kaart oogt even gevarieerd als uitgebreid. “Foodsharing en wereldkeuken komen zeker aan bod, maar ook de klassieke gerechten in een tof jasje. Onze menukaart verandert voortdurend om de meest verse seizoensgebonden ingrediënten te benutten”, zegt Lucas. De prijzen voor een hoofdgerecht zijn democratisch en variëren tussen de 25 en 34 euro. “Het is niet direct de ambitie om in Gault&Millau terecht te komen of de Michelingids, maar we hebben wel een duidelijk beeld waar we naar toe willen,” besluit Emma. (Jules Fremaut)

Reserveren kan nu al via www.Luma-Heule.be.

The post Droom Luma in vervulling voor Lucas en Emma is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »