Brandweer voorkomt erger bij brand in schrijnwerkerij in Proven

In een schrijnwerkerij ontstond zondagochtend een brand in het bedrijf. Het ging om een brand in de stockageplaats waaronder andere houtafval ligt. De brandweer kon met het snelle ingrijpen veel erger voorkomen maar in het bedrijf zelf is de rook- en roetschade wel aanzienlijk.

Het waren de mensen van de schrijnwerkerij en interieurzaak in de Couthoflaan in Proven (Poperinge) zelf die zondagochtend rond 9.25 uur verwittigd werd dat er iets loos was in het bedrijf. Het brandalarm ging immers af en bij aankomst bleek er flink wat rook in het bedrijf te hangen.

Het was evenwel eerst onduidelijk waar die vandaan kwam. De brandweer werd opgebeld voor een industriebrand en kwam massaal ter plaatse. Onder andere posten Zuid-Ijzer en Poperinge snelden ter plaatse.

Afvalbrand

Bij aankomst van de brandweer kon de oorzaak zelf snel gevonden worden. Er kon daarbij veel erger worden voorkomen. “In een aparte stockageplaats voor houtafval en ander afval was er brand uitgebroken”, zegt brandweerluitenant Daan Vandenbussche van post Zuid-Ijzer.

“Die stonden samen in die ruimte gestockeerd. In die ruimte was er brand uitgebroken. We konden dat vuur vrij snel blussen. De schade door de brand zelf is vrij beperkt tot die ruimte maar in het volledige bedrijf is er wel veel rook-en roetschade. We hebben het bedrijf een uur lang geventileerd om zoveel mogelijk van de rook weg te krijgen. Maar er zal nog stevig gepoetst moeten worden om de rest van het bedrijf terug te kunnen gebruiken.”

Na afloop van de brand werd nog de procedure vervuilde kledij gestart om de brandweerkleding op te halen.

(JH)

The post Brandweer voorkomt erger bij brand in schrijnwerkerij in Proven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”
The post Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie

Op de Transfosite werd de 16de editie van Kunstzomer Leiestreek officieel geopend. Nog tot eind september kunnen bezoekers gratis genieten van kunst op 17 unieke locaties verspreid over evenveel steden en gemeenten in de Leiestreek.
The post Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare

Wie opent binnenkort zijn of haar droomzaak in de Ooststraat? Daar kan jij mee over beslissen. Breng van 3 tot 15 september jouw stem uit via participatie.roeselare.be/winjewinkel en bepaal mee wie ‘Win je winkel’ wint!
The post Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dode bij noodweer in Australië

Bij hevig onweer in de deelstaat Victoria in het zuidoosten van Australië is maandag een 63-jarige vrouw om het leven gekomen. 150.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Anzegem opent eerste hondenloopzone aan De Drie Kaven: “Superleuk initiatief!”

Donderdagavond werd de Anzegemse hondenloopweide officieel geopend. Om aan de vraag tegemoet te komen van heel wat hondenbaasjes, werd een eerste hondenloopzone geopend aan de achterzijde van Sportcentrum De Drie Kaven aan de Vichtsesteenweg nummer 39. “Voor een vlot gebruik van de hondenloopzone hebben we duidelijke afspraken opgesteld die op een bord bij de ingang staan”, geeft schepen van Dierenwelzijn

Lees meer »

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »