Voortaan onmiddellijk betalen op recyclagepark

Voortaan betaalt de Jabbeekse burger onmiddellijk voor de afvalstoffen in het gemeentelijk recyclagepark. Dit maakt het duidelijker voor de Jabbekenaar en vermindert ook de administratieve rompslomp.

“Momenteel zitten we nog in een fase waarin de burger daar gewend aan moet geraken. Maar we zorgen voor wat extra begeleiding op het recyclagepark”, zegt burgemeester Frank Casteleyn. “In 2010 werd het Diftar-systeem ingevoerd op het gemeentelijk recyclagepark. De gemeente kocht toen hardware en software voor de registratie en betaling van afvalstoffen. De huidige software ondersteunt het inlezen van de nieuwste identiteitskaarten niet meer.”

Afrekening

Daarnaast zijn er problemen met de betalingsuitnodigingen. “Op heden verstuurt de gemeente jaarlijks een afrekening van de bezoeken aan het recyclagepark naar de gebruikers. Voor de administratieve vereenvoudiging is een aanpassing in de betalingsregeling ook aangewezen. Soms moesten we een factuur opsturen voor 3 of 4 euro. Dat kost meer aan arbeidsduur en opmaken van de factuur dan de bijdrage zelf. De huidige retributieregeling is dus vanaf nu aangepast naar een onmiddellijke betaling ter plaatse op het recyclagepark. Het maakt ook dat de burger meer gesensibiliseerd wordt rond wat hij of zij qua afval deponeert.”

Belangrijk is dat de tarieven ongewijzigd blijven. Maar daarvoor werd wel een nieuwe software voor de betaling en registratie op het recyclagepark geïnstalleerd, via de firma Inovim. “Er is een nieuwe slagboom met veiligheidsfuncties door middel van een radarsysteem, een nieuwe bedieningszuil en een betaalzuil. De nieuwe software zal de volledige werking van het recyclagepark aansturen. Deze zorgt voor de gehele automatisatie van identificatie, registratie, betalingen op het recyclagepark tot rapportage op het gemeentehuis. Zo hebben we een perfect overzicht van wat er binnenkomt op het recyclagepark.”

Door de overschakeling naar onmiddellijke betaling, zal elk gezin binnenkort een eindafrekening krijgen.

De bedragen van de voorbije jaren zullen dus op één betalingsverzoek gebundeld worden.

The post Voortaan onmiddellijk betalen op recyclagepark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Zesdes VBS De Watermolen met gepensioneerde juf Marijke op de foto

Sportleerkracht Marijke Pattijn gaat bij vbs De Watermolen met pensioen en werd zopas uitgewuifd. Dat vonden de 45 leerlingen van de zesde leerjaren een ideale gelegenheid om met z’n allen met haar op de foto te gaan. Ze hadden daarvoor een extra reden. Met het oog op de diploma-uitreiking mochten allen een Droomfabriekwens uiten. De
The post Zesdes VBS

Lees meer »

De wetenschap kon haar niet helpen, dus deed ze het maar zelf: Amerikaanse ontwikkelt behandeling tegen haar dodelijke ziekte

De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel duurt vaak tientallen jaren, maar die tijd heeft Sonia Vallabh niet. Zij is drager van een gen dat een dodelijke prionenziekte veroorzaakt. Daarom werd ze zelf wetenschapper en ontwikkelde ze samen met haar man een innovatieve en veelbelovende aanpak om het gen uit te schakelen. En dat in amper 2 jaar tijd. De resultaten

Lees meer »

Julian Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft in een rechtbankzitting op het Amerikaanse eiland Saipan zoals verwacht schuldig gepleit aan een schending van de Amerikaanse spionagewetgeving. Assange en het Amerikaanse gerecht sloten daarover eerder een deal: in ruil voor zijn schuldbekentenis mocht hij maandag al de gevangenis in Londen verlaten.

Lees meer »

Families van slachtoffers 7 oktober dienen klacht in tegen UNRWA

Families van mensen die gedood werden bij de aanval van Hamas in Israël, op 7 oktober vorig jaar, hebben maandag klacht ingediend tegen UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen. De nabestaanden beschuldigen de organisatie ervan bijgedragen te hebben aan het bloedbad, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Lees meer »

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen maar liefst vijf (!) oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, Bart en Guido maken hun rentree in de soap voor een reünie van de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky

Lees meer »

Speelpleinwerking in Sint-Huibrechts-Lille geannuleerd door gebrek aan monitoren: “Geen kant-en-klare oplossing mogelijk”

In Sint-Huibrechts-Lille in Pelt zal er deze zomer geen speelpleinwerking zijn, omdat er te weinig monitoren zijn. Normaal kunnen de kinderen er op 3 vaste namiddagen komen spelen tijdens de zomervakantie. Daar zijn 12 monitoren voor nodig, maar de leiding vond er maar 8. De gemeente laat weten dat de kinderen terechtkunnen bij de andere speelpleinwerkingen in Pelt.

Lees meer »

Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.
The post Batjes baden in Flower Power appeared first on KW.be.

Lees meer »