Twee toppers op rij voor Wytewa One

De heren van Wytewa One hebben een zwaar programma voor de boeg in eerste provinciale. Eerst treffen ze derde in de stand Wikings Kortrijk op verplaatsing en daarna nemen ze het thuis op tegen De West-Hoek Zwevezele dat tweede staat. Wytewa staat momenteel vierde.

“Wikings Kortrijk is een leuke tegenstander om tegen te spelen”, opent de 33-jarige forward Robin Robaeys uit Oostnieuwkerke. “Een ploeg die net als ons steeds op het scherpst van de snee speelt en ook de nodige ervaring aan de dag kan leggen. De afgelopen jaren waren de wedstrijden altijd spannend tot het einde. Gezien onze plaatsen in het klassement, verwacht ik opnieuw een spannende match. We hebben ook nog iets recht te zetten na onze vorige confrontatie. Toen was dit de eerste match van het seizoen en hadden we te kampen met behoorlijk wat blessures. Wikings won toen verdiend, maar we waren niet op volle sterkte. Ondertussen staan we zo goed als compleet en hebben we het juiste ritme te pakken en kijken we ernaar uit om deze match naar ons toe te trekken.”

De zondag erop volgt alweer een topper tegen De West-Hoek Zwevezele. “Net zoals de match tegen Wikings is dit opnieuw een wedstrijd die we in de eerste ronde verloren. Ook bij die match kampten we met behoorlijk wat blessures, waardoor we niet op volle sterkte stonden. Zwevezele is een ploeg die ons zeker ligt en we spelen thuis. Dat is alvast een voordeel. Het zal belangrijk zijn om de momenten te grijpen tijdens de match. Als we een goede teamprestatie kunnen neerzetten, maken we een grote kans.”

Goeie flow

“Bij beide wedstrijden schat ik onze kansen hoog in om te winnen. We zitten in een goeie flow en na een mindere start aan de competitie verloren we enkel van competitieleider Izegem, maar die lieten we wel zwoegen tot de laatste seconden. We starten daardoor met heel veel vertrouwen aan beide matchen.” (RV)

Zondag 28 januari om 10.30 uur: Wikings Kortrijk One – Wytewa Roeselare One.

Zondag 4 februari om 13 uur: Wytewa Roeselare One – De West-Hoek Zwevezele One.

The post Twee toppers op rij voor Wytewa One is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ooit was hij de enige man die ze vertrouwde, nu buit hij haar genadeloos uit: Paul Burrell was de butler van prinses Diana

Prinses Diana noemde hem ‘Mijn rots’. Hij maakte na haar dood haar lichaam op en de avond voor haar begrafenis waakte hij over haar kist. Maar sindsdien blijft butler Paul Burrell (66) zijn band met de Queen of Hearts uitmelken. Niet onze woorden, maar die van haar zoon Harry. ‘Story’ reconstrueert het bijzondere verhaal van Diana en haar onafscheidelijke butler,

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Price en Van Gerwen verrassend naar huis, pijnlijke uitschakeling voor De Decker

Op de tweede dag van de Flanders Darts Trophy – het tiende toernooi van de European Tour – wordt het Belgische publiek verwend met heel wat topaffiches. Price en Van Gerwen werden verrassend uitgeschakeld, wereldkampioen Humphries stootte wel door. Littler moet nog in actie komen. Mike De Decker – de enige Belg in de tweede ronde – verloor van Ross

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde”

2023 werd voor Menen het jaar van Yvonne Serruys. Een unieke tentoonstelling over de vooruitstrevende artieste, bracht meer dan 7.500 bezoekers naar de grensstad. In het verlengde hiervan heeft haar laatste nakomeling 26 kunstwerken aan de stad geschonken.
The post Laatste nakomeling van Yvonne Serruys schenkt Menen 26 kunstwerken: “Een collectie van onschatbare waarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »