Hubert Boeraeve opent zijn huis voor Chambres d’O:“Een optreden in onze living? Waarom niet?”

Onder de noemer Chambres d’O kan je op 3 en 4 februari in het origineel en intiem decor van liefst 40 huiskamers als het ware op een zakdoek genieten van tal van voorstellingen, gebracht door bekende artiesten en jong talent. Beeldend kunstenaar Hubert Boeraeve (70) en zijn echtgenote Karine openen hun huis met veel goesting voor een fijne brok theater. “Ik ben altijd bezig geweest met kunst”.

Hubert Boeraeve en Karine wonen in een mooi gerenoveerde woning in de Schaperijkreekstraat op de Konterdam, en laat in die wijk nu net het centraal punt liggen van de nieuwe editie van Chambres d’O. Bezoekers kunnen het weekend van 3 en 4 februari in 40 huiskamers in en rond de wijk genieten van bijna honderd voorstellingen: van theater en muziek tot literatuur en circus, zonder enkele heel fijne familievoorstellingen te vergeten. Chambres d’O is een organisatie van De Grote Post, KAAP, kleinVerhaal en Theater aan Zee, in samenwerking met de Kunstacademie en het Conservatorium aan Zee.

Hubert en Karine bieden voor de eerste keer, maar met veel enthousiasme, hun living aan en dat heeft zo zijn reden. “Nadat het Westerkwartier al eens aan de beurt was als centraal punt voor Chambres d’O, is dit nu onze wijk”, steekt Karine van wal. “Ik ben onder meer actief als vrijwilliger bij TAZ en bij het organiserende KAAP. Hubert en ik vinden het evenement top en dachten: waarom niet eens hier, zeker nu de Konterdam en ons ontmoetingscentrum De Schaperye het meetingpoint is? Wij vonden onze huiskamer bovendien geschikt voor een optreden. We hebben destijds ons terras vervangen door een uitbouw, wat meteen zorgde voor meer plaats in onze woning. In totaal kunnen we voor het event telkens zo’n 30 personen een plaats geven. Ons huis dateert overigens van 1902 en is meteen het oudste in onze straat”, aldus nog Karine.

Uitlaatklep

Op zaterdag 3 februari zijn Ilse Van Remoortele en Fien Portier te gast in de woning van Hubert en Karine, en dat met een fijn stukje verteltheater: Hoort gij de zee achter mijn hart? Twee vrouwen die op zoek gaan naar wat verlangen voor hen betekent en waarbij het wondermooie verhaal van De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen, een van de uitgangspunten vormt. De bezoekers zullen meteen ook kunnen kennismaken met de kunstminnende bewoners. Hubert Boeraeve is een beeldend kunstenaar, 70 jaar oud en 50 jaar actief als artiest.

“Kunst is voor mij in de eerste plaats een uitlaatklep voor mijn emoties én mijn creativiteit”, vertelt Hubert. “Ik werd op school nogal gepest en dat kon soms ontaarden in een vechtpartij. Het was Willy Labens, de latere schepen, die destijds in het vrij PMS werkte, die mij een stuk hout gaf en zei: werk daar je colère maar op uit. Daar ligt zonder twijfel de oorsprong van mijn passie voor kunst en beeldhouwen, en ik zal er Willy altijd dankbaar voor blijven. Wat weliswaar later ook een belangrijke rol heeft gespeeld, is mijn job bij een bedrijf dat beschermde gebouwen restaureerde. Het materiaal voor mijn werken kwam van afbraak. Daardoor waagde ik mij ook met succes aan het steenkappen. Ik heb overigens altijd graag getekend. Zo maak ik van iedere reis die we ondernemen, een getekend dagboek, want ik heb altijd mijn schetsboek bij. Naast dat tekenen schilder ik met enorm veel plezier aquarellen.”

Tentoonstellingen

Hubert is midden de jaren ‘90 begonnen met het exposeren van zijn werk. “Mijn eerste tentoonstelling vond plaats in de Carpe Diem op Stene, destijds uitgebaat door Serge Devriendt. Hij gaf me de kans om voor het eerste met mijn werk naar buiten te komen, wat toen op nogal wat bijval kon rekenen. Sindsdien stel ik regelmatig tentoon, niet in het minst op groepstentoonstellingen. Wat echter altijd op de eerste plaats komt, is de voldoening die ik krijg om een werk te maken, hoegenaamd niet de bekendheid die zoiets kan opleveren, noch wat het zou kunnen opbrengen, integendeel. Hoe mooi is het niet als je voor jezelf je creativiteit in kunst kunt omzetten”, besluit Hubert Boeraeve.

Alle info en het volledige programma op www.kaap.be/chambres-do.

A 04 oost boeraeve dv4

The post Hubert Boeraeve opent zijn huis voor Chambres d’O:“Een optreden in onze living? Waarom niet?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »