Gulle schenker van drie ezels aan de Groene Long brengt dieren een bezoek: “Het duurde even voordat ik ze herkende”

Filip Vantomme, de gulle schenker van de drie ezelinnen Mia, Layla en Lola, keerde afgelopen donderdag even terug naar Kuurne om er zijn ezeltjes te begroeten.

Hoewel Filip oorspronkelijk uit Heule komt, was hij getrouwd met Caroline, afkomstig uit Kuurne. Het echtpaar verhuisde echter richting Meulebeke, waar ze een weide hadden voor ezels, pony’s en schapen. Door omstandigheden vertrok Filip alleen naar het noorden van Italië, waar hij vanaf de lente drie vakantieappartementen zal verhuren.

Hierdoor moest er een nieuw onderkomen worden gezocht voor de dieren. En waar konden ze beter terecht dan in de Ezelsgemeente? Vanwege zijn grote liefde voor dieren maakte Filip zich destijds zorgen over het vinden van een plek waar goed voor zijn ezels zou worden gezorgd. Deze bezorgdheid bleek echter ongegrond, aangezien hij nu ziet dat ze inderdaad uitstekend worden verzorgd, met name dankzij de attente ezelmeters en -peters.

Blij weerzien

Zo kreeg Isidoor er meteen drie vrouwelijke metgezellen bij. Sinds mei 2022 verblijven de ezels in de Groene Long. “Het duurde even voordat ik de ezels die ik schonk, herkende”, weet Filip, “Maar de begroeting was daarna hartelijk. Ik zag dat de verzorging uitstekend was en hoop dat we nog lang kunnen genieten van hun gezelschap”, aldus Filip

Ondertussen is Mia 20 jaar oud, Layla 14 en haar halfzus Lola 13 jaar. Wanneer je bedenkt dat een ezel doorgaans ongeveer 35 jaar wordt, zijn ze nu in hun volle glorie te bewonderen.

The post Gulle schenker van drie ezels aan de Groene Long brengt dieren een bezoek: “Het duurde even voordat ik ze herkende” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »