Gewezen juwelier en opticien Raoul Rubrecht (96) uit Poperinge is overleden

Omringd door zijn kinderen is thuis in Poperinge gewezen juwelier en opticien Raoul Rubrecht (96) overleden. In zijn lange beroepsloopbaan had hij een passie voor perfectie. Hij was de weduwnaar van Agnes Dupont, ze overleed in juli 2014. De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

Raoul zag het levenslicht op ‘Den Grooten Onzen Heere’ en ging tot en met het lager middelbaar naar het college in Poperinge. Hij bleef daarna twee jaar thuis op de hoeve van zijn ouders werken om daarna te kiezen voor een opleiding ‘uurwerkmaker-juwelier’ in Antwerpen. In 1949 studeerde Raoul er af als laureaat. Daarna volgde nog anderhalf jaar legerdienst: negen maanden in Tienen en nadien even lang in Keulen.

Juweliers- en optiekzaak

Na zijn huwelijk in juni 1952 begon Raoul als juwelier in het begin van de Gasthuisstraat, verhuisde vrij snel naar de Grote Markt en begon er in 1966 ook met een optiekzaak. In 1984 werd de optiekzaak vernieuwd, twee jaar later ook de juwelierszaak. In al die jaren leidde Raoul veel stagiairs op. Ze kwamen uit heel Vlaanderen naar de Hoppestad.

Agnes werd geboren in Abele en groeide op in een kroostrijk gezin van twaalf kinderen. Raoul en Agnes hadden vijf dochters: Francine, Christine, Sabine, Carlien en Catherine. Opmerkelijk is alvast dat drie van de vijf kinderen in de voetsporen van hun vader traden. Francine begon een zaak in Ieper, Christine in Poperinge en Catherine in Oostduinkerke. Met kleinzoon Emmanuel in de Driftweg in De Haan is de derde generatie aan de slag.

Petanque

Raoul was de opa van twaalf kleinkinderen. Hij was ook een echte ‘familieman’. Zijn gouden huwelijksjubileum in 2002 vierde hij met de kinderen en de kleinkinderen tijdens een weekenduitstap in Normandië.

Na zijn pensioen werd Raoul lid van de Poperingse Petanquekoppen. In 2017 huldigden ze hun oudste lid. Hij was toen 90 jaar jong en zorgde in de clubgeschiedenis voor een primeur want voor de eerste keer was een van de actieve petanquespelers een negentigplusser.

Een stil moment bij Raoul kan tot en met komende dinsdag in het Funerarium Demuys, Duinkerkestraat 143 in Poperinge. Dit op zaterdag van 14.30 uur tot 18 uur, maandag en dinsdag van 14.30 uur tot 19 uur.

The post Gewezen juwelier en opticien Raoul Rubrecht (96) uit Poperinge is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »