CD&V Lichtervelde trekt onder de naam Resp&ct 8810 naar de kiezer

In Lichtervelde trekt CD&V naar de kiezer onder de naam Resp&ct 8810. Huidig burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (61) trekt de lijst. Resp&ct 8810 nam op de lijstvoorstelling meteen de gelegenheid te baat om vijf gloednieuwe kandidaten voor te stellen.

Het was lokaal voorzitter en schepen Steven Kindt die tijdens de nieuwjaarsreceptie de naam onthulde waarmee CD&V in oktober naar de kiezer trekt. “Respect is de sleutel voor succes”, aldus Steven Kindt. “Wat we doen, willen we doen met respect voor alle inwoners van Lichtervelde. De naam van onze lijst dekt de lading dan ook helemaal.”

Resp&ct 8810 kreeg als baseline ‘CD&V werkt voor jou’ mee. Steven maakte in één ruk ook bekend dat huidig burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn lijsttrekker en meteen ook opnieuw kandidaat-burgemeester is. Beeusaert-Pattyn staat al 23 jaar onafgebroken aan het roer van de gemeente en is daarmee ook de langst zittende burgemeester van Vlaanderen. “Met Resp&ct 8810 laten we CD&V niet los”, weet de burgemeester. “Het is een verruimingsactie zonder daarbij de link met CD&V los te laten”.

Vijf nieuwe gezichten

Resp&ct 8810 stelde op de nieuwjaarsreceptie vijf nieuwe namen voor die op haar lijst zullen prijken. Andy Tommeleyn (38) is landbouwer, oud KLJ’er en voorzitter van de Landelijke Gilde Lichtervelde. Wouter De Clerck (41) geeft les aan het VTI Torhout en is oud-scoutsleider. Lukas Gunst (23) is de kleinzoon van ereschepen Frans Gunst. Hij studeert logopedie aan de KU Leuven. Saar Laridon (23) is studente ergotherapie en groepsleidster bij de meisjesscouts. Dries Naert (47) is chef kok en geeft les aan hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. In 2023 werd hij genomineerd als ‘praktijkleerkracht van het jaar’.

Resp&ct 8810 kreeg op de nieuwjaarsreceptie ook het gezelschap van oud federaal minister Nathalie Muylle, die lijsttrekker voor de kamer is bij de verkiezingen in juni en van Vlaams minister Hilde Crevits, lijsttrekker voor het Vlaams parlement in onze provincie. Hilde Crevits had burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn heugelijk nieuws te melden. Zowel de langverwachte uitbreiding van het woonzorgcentrum als de uitbouw van een lokaal dagverzorgingscentrum kregen volgens de minister definitief groen licht van Vlaanderen.

The post CD&V Lichtervelde trekt onder de naam Resp&ct 8810 naar de kiezer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Metalmuziek in een ontwijde kerk? “We zijn 2024. De aanwezigen zullen de kerk niet afbreken hé”

Muziekliefhebbers kunnen op vrijdag 11 oktober genieten van een optreden van twee metalbands in Alveringem. De organisatie gebeurt door de gemeente. Over de keuze van de locatie voor de optredens – het kerkje in het midden van de militaire begraafplaats – is er commotie ontstaan. “Onbegrijpelijk dat dit genre op deze plek wordt toegelaten.”
The post Metalmuziek in een

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ ondanks grote vraag niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans het sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje doen. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden en is het niet beschikbaar via streaming. Producent René Vlaeyen legt uit waarom dat het geval is.

Lees meer »

Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis trakteerde Zorgbedrijf Harelbeke bewoners en bezoekers van de woonzorgcentra op oliebollen. Een oliebollenkraam bracht de lekkernij tot bij het woonzorgcentrum.
The post Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mediteren, wandelen en wekelijks naar steakhouse: zo ziet prins Harry’s leven in koninklijk ‘ballingschap’ eruit

Op zijn 40ste verjaardag is het duidelijk dat de Britse prins Harry niet alleen zijn koninklijke functie, maar ook zijn wilde haren verloren is. Geen dwaze feestjes meer, en ook geen lintjes doorknippen. Wél wandelingen met zijn hond, fietstochtjes door het park en avondjes uit met Meghan – telkens naar het lokale steakhouse. “Hij verveelt zich te pletter, maar hij

Lees meer »

Zo jong, zo koppig en zo alleen

14:12 Over de inhoud is iedereen het bij CD&V eens: de Vlaamse onderhandelingsnota bevatte te weinig voor de christendemocraten. Maar of het geforceerde crisisje dinsdagavond daarvoor nodig was? Voorzitter …

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »