Afscheid van Tineke Verhelst in bomvolle kerk in Koekelare

In en rond de bomvolle Sint-Martinuskerk van Koekelare werd vandaag afscheid genomen van Tinke Verhelst. De 41-jarige vrouw, telg uit een bekende ondernemersfamilie, kwam op 14 januari onverwacht om het leven wegens hartfalen tijdens een vakantie in Thailand. “Met je innemende persoonlijkheid en glimlach nam je elke zaal in. Vandaag ook, maar jammer genoeg is het nu een kerk voor je uitvaart”, sprak haar partner Hans Hautekiet.

De dorpskern van Koekelare stond zaterdagvoormiddag in het teken van het afscheid van Tineke Verhelst (41). De vrouw was in het dorp dan ook bijzonder populair. Ze baatte er jarenlang samen met haar levensgezel Hans Hautekiet en haar zus Emma de horecazaak Bistrant Spanje uit. Op 14 januari kwam ze om het leven tijdens een vakantie in Phuket, Thailand.

Daar trok ze samen met haar partner al voor de derde keer in enkele maanden tijd naartoe. Het koppel was verliefd geworden op het land met zijn prachtige natuur, lekker eten en de bevolking met de quasi eeuwige glimlach. Haar partner Hans trof er haar levenloos aan in het zwembad. Wellicht werd een hartkwaal, net als haar broer Peter een goeie drie jaar geleden, haar fataal.

Droomreis werd drama

De familie was erop voorbereid dat heel wat mensen afscheid zouden willen nemen van de spontane, goedlachse en flamboyante vrouw. Voor de kerk stonden een groot scherm en luidsprekers opgesteld zodat ook wie binnen in de kerk geen plaats had de afscheidsplechtigheid kon volgen. Op de dienst was veel muziek te horen, vaak van André Hazes; een van haar favoriete artiesten. “Een droomreis werd een drama”, zei de priester die voorging. “Het vertrekt was niet voor eventjes. Het was voor altijd. Dit vertrek heeft Tineke nooit verwacht of gewild. Dit vertrekt heeft niemand verwacht of gewild. Waarom toch? Waarom nu? Dat is de vraag die we ons allemaal stellen.”

Tijdens de dienst haalden veel vooral jongere familieleden en vrienden herinnering op aan Tineke. Zo bleek omwille van haar guitige karakter en ingesteldheid als grote levensgenieter bijzonder graag gezien binnen de familie en vriendenkring.

André Hazes

Er werd ook verwezen naar het enkele jaren eerder overlijden van haar broer Peter. “Lieve tante Tine, nadat papa van ons heen ging stond je steeds voor ons klaar”, zei een dochter van haar broer Peter. “Je hebt ons zo goed gesteund en we hebben ook zo’n mooie tijd beleefd met jou. We waren altijd welkom voor een babbel, voor een glaasje en dat heel vaak met je favoriete muziek van André Hazes die door de luidsprekers klonk. We speelden samen kaart, gingen de meest zotte weddenschappen aan en keken urenlang samen naar de comedyreeks Nonkels…We hebben zoveel goede raad en levenswijsheid van je meegekregen.”

Glimlach en spontaniteit

Een neef van Tineke getuigde over de tennispartijtjes samen en over hoe ze op zondagavond vaak bleven plakken in café Monroe. “’Ben je wel uit je bed geraakt om te gaan werken’”, zo belde je dan de dag nadien al lachende”, klonk het.

“We gingen zo graag samen met jou naar een pretpark of gaan zwemmen in Sun Parcs. Het doet zoveel pijn dat ik je bij familiefeestjes nooit meer met je witte Jeep de oprit zal zien oprijden”, klonk het in een andere getuigenis. “Onze zotte Tante Tine, we zullen je zo missen.”

Tot slot nam ook haar levenspartner Hans Hautekiet het woord. De man was duidelijk nog overmand door verdriet. “Wat hebben we een mooie tijd beleefd samen, met onder meer vele prachtige reizen. Wat zal ik je missen. Bedankt voor de jaren samen die je me gunde. Dat kunnen ze niet meer afnemen… Je was ook zo graag gezien in de familie, waarin ik ook volledig werd opgenomen. En je beschouwde de kinderen van je broers en zussen bijna als die van jezelf”, klonk het. “Met je glimlach en met je spontaniteit pakte je steeds elke zaal en elk gezelschap in. Ook vandaag weer… Maar jammer genoeg is het nu een volle kerk voor je afscheid.”

(PDV)

The post Afscheid van Tineke Verhelst in bomvolle kerk in Koekelare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »