Afbraak oud zwembad in Oostende volop bezig

De voorbije week werden grote delen van het voormalige zwembad in Oostende afgebroken. Momenteel wordt de zwemkom zelf aangepakt en uitgegraven. Tegen eind februari gaat ook de bekende dakconstructie tegen de vlakte. Nadien komt er een ‘Park Royale’.

Het zwembad dateert van begin jaren ’70 en was in gebruik tot 2021. Er waren jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers. Die kwamen omwille van het zeewater of om het bekende buitenbad met ligweide. Het ontwerp van Paul Felix en Jan Tanghe is een voorbeeld van Engels brutalisme, een bouwstijl die door sommigen geroemd wordt en voor hen de aanleiding was om het gebouw te willen behouden als stadshal voor evenementen. Er wordt al een kleine tien jaar actie gevoerd rond het behoud van dat gebouw. Het stadsbestuur besliste echter om het af te breken omdat het gebouw niet meer te redden zou zijn. De voorstanders van behoud betwisten dat.

‘Park Royale’

De sloopwerken startten eind 2023 en moeten tegen eind februari klaar zijn. Nadien komt er een open ruimte. Het stadsbestuur ziet daar een ‘Park Royale’ in, naar analogie met de open ruimte die er vroeger was. Ze gaf aan het Stadsatelier de opdracht om zo’n plan op te maken met de garantie dat er niet gebouwd wordt op de site. In afwachting van een definitieve invulling zal de zone dit voorjaar ingezaaid worden en tegen de zomer dienst doen als grasveld.

The post Afbraak oud zwembad in Oostende volop bezig is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »