Teleurstelling voor Jean-Pierre Hoorens uit Rollegem na wereldrecordpoging grootste kruiswoordraadsel

Jean-Pierre Hoorens (69), een gedreven kruiswoordraadselliefhebber uit Rollegem, deed tijdens Rollie’s Rollofeesten een ambitieuze recordpoging voor het creëren van het grootste niet-gepubliceerde kruiswoordraadsel ter wereld. “Helaas kan ik niet alle vereiste bewijsstukken voorleggen, waardoor mijn recordpoging wellicht niet zal goedgekeurd worden, maar ik lig er niet van wakker”, zegt een optimistische Jean-Pierre.

“Na vele weken wachten op een antwoord moet ik helaas concluderen dat aangepaste regels mijn recordpoging in gevaar brengen”

De Rollegemse recordbreker en kruiswoordraadselliefhebber is vastbesloten om de grenzen van zijn prestaties te verleggen. Zo presenteerde hij eerder deze maand een gigantische legpuzzel met meer dan 50.000 stukken, brak hij al tweemaal het wereldrecord hoofdrekenen en haalde het wereldrecord voor het grootste uitgegeven kruiswoordraadsel. Op de Rollie’s Rollofeesten, het dorpsfeest van Rollegem, deed hij vorig jaar een wereldrecordpoging voor het grootste niet-gepubliceerde kruiswoordraadsel. “Het gevraagde bewijsmateriaal werd toen verzameld en aan Guinness World Records bezorgd om officieel te laten erkennen, maar na vele weken wachten op een antwoord moet ik helaas concluderen dat aangepaste regels mijn recordpoging in gevaar brengen”, vertelt Jean-Pierre.

“Je moet kunnen bewijzen dat ieder woord er slechts eenmaal in voorkomt. Heel wat woorden staan er twee of drie keer in”

Het Guinness World Records-team heeft Jean-Pierre namelijk verzocht om nieuw bewijsmateriaal aan te leveren alvorens zij zijn prestatie kunnen goedkeuren. “Je moet kunnen bewijzen dat ieder woord er slechts eenmaal in voorkomt, dat was niet vereist in 1984 toen ik een ander record vestigde voor het grootste gepubliceerde kruiswoordraadsel. Heel wat woorden staan er twee of drie keer in. Helaas is dit nieuwe bewijsstuk nu essentieel geworden voor de goedkeuring.”

Jean-Pierre benadrukt de inconsistentie in de regelgeving bij Guinness World Records. “Tijdens mijn eerdere wereldrecordpoging voor hoofdrekenen in machten werden de regels ook gewijzigd. Ik vraag me af of het niet redelijk is om records van dezelfde aard te beoordelen op basis van consistente en vergelijkbare regels. Ik hoop op een constructieve dialoog met het Guinness World Records-team om mijn prestatie alsnog officieel erkend te krijgen.”

The post Teleurstelling voor Jean-Pierre Hoorens uit Rollegem na wereldrecordpoging grootste kruiswoordraadsel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Conner Rousseau overenthousiast over nieuwe Vlaamse ploeg: “Deze regering is beter en socialer”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »

Grote staking Amerikaanse havenarbeiders voorbij na voorlopig akkoord

De stakende havenwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een “principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »

Hier en daar maken wolken plaats voor opklaringen, maar ook buien zijn mogelijk

Woensdagochtend zijn er af en toe lage wolken, maar we zullen ook kunnen genieten van mooie opklaringen in sommige regio’s. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en is er nog kans op een bui. Halverwege de namiddag zal een meer gestructureerde buienlijn uiteindelijk het land bereiken vanuit Nederland en de Noordzee. De maxima variëren

Lees meer »