Sint-Pauluscollege neemt na 30 jaar afscheid van supervrijwilliger en ‘mascotte’ Roger (78) in Wevelgem

Sinds 8 januari is Roger Baelen niet meer te bespeuren op de site van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem. De 78-jarige supervrijwilliger kweet er zich van allerlei taakjes, maar moest daar noodgedwongen mee ophouden. Alle leerkrachten verrasten hem donderdagmorgen met een geschenk.

Klein van gestalte maar groots in zijn engagement, dat is het minste wat je van Roger Baelen kan zeggen. Op 8 januari hield hij op met zijn taak als manusje-van-alles in het Sint-Pauluscollege in Wevelgem. Om gezondheidsredenen, en dat is niet vreemd voor een 78-jarige. “Hij mag niet meer van zijn specialist”, zegt dochter Suzanne.

Nerveus

Zij lokte hem donderdagmorgen mee naar de plaats waar hij zowat elke morgen van 4 uur ’s morgens druk in de weer was. “Ik heb hem moeten meesleuren”, lacht Suzanne. “Als mantelzorger ga ik elke donderdag langs, dus het kwam goed uit. Maar hij begon toch wel wat nerveus te geraken op de duur. Ze gaan mij toch niet terugvragen, zeker?, klonk het.”

Moesten ze kunnen, ze vroegen hem terug. “Hij was altijd in de weer voor de school. Iemand als hem vind je nooit meer. Hij was een beetje onze mascotte, waarvoor alle leerlingen veel respect hadden”, weet directeur Henk Millecamp.

“Wanneer hij een propje op de speelplaats zag liggen, dan raapten de leerlingen het al snel op als Roger het zag”

Dat respect dwong hij af, onder meer als surveillant. “Wie probeerde naar beneden te fietsen, tikte hij op de vingers. En ze luisterden”, aldus de directeur. Ook voor het afvalbeheer stond Roger in. “Zo haalde hij overal het papier op én streek hij dat mooi glad. Wanneer hij een propje op de speelplaats zag liggen, dan raapten de leerlingen het al snel op als Roger het zag.”

Fan van Club Brugge

Dat alle leerkrachten hem tijdens de speeltijd van 10 uur opwachtten, mag dan ook niet verbazen. Hij werd getrakteerd op een welverdiend applaus en kreeg ook een waardebon van 400 euro bij de fanshop van Club Brugge. “Hij drinkt niet en hij rookt niet, maar is wel fan van blauwzwart. Plus, hij had vroeger een jas van de Club met een gat in”, weet Henk.

Roger, die tijdens zijn carrière nachtarbeider was in de textielsector, was verrast dat hij zo ontvangen werd. “Maar missen? Niet echt. Wel zal ik nog langskomen. En dan zal er geen afval op de grond mogen liggen hoor.”

The post Sint-Pauluscollege neemt na 30 jaar afscheid van supervrijwilliger en ‘mascotte’ Roger (78) in Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »