RECONSTRUCTIE. Van spelletje UNO tijdens vlucht tot wijken bezoeken om te gaan wonen: een dag in het zog van Arthur Vermeeren in Madrid

Arthur Vermeeren (18) zal weldra het shirt van Atlético Madrid dragen. De ‘Belofte van het Jaar’ vloog donderdagochtend af naar de Spaanse hoofdstad en raakte na onderhandelingen met de Madrilenen overtuigd van het project. Wij volgden de hele tijd in het zog van de (bijna ex)-Antwerp-middenvelder. Van een spelletje UNO in het vliegtuig over uitgebreid gesprek met Diego Simeone tot het bijwonen van het bekerduel tegen Sevilla in de skybox van Atlético, dit was de eerste werkdag van Vermeeren in Spanje. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

BOS+ gaat in beroep tegen nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem

De natuurorganisatie BOS+ stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting en tekent zo beroep aan tegen de nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem. BOS+ vindt dat er onvoldoende gezocht is naar alternatieve locaties. Er was al protest van buurtbewoners en wetenschappers, volgens hen ligt er een historisch moeras. Milieuactivisten bezetten al sinds eind juni de site.

Lees meer »

Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt

Een 33-jarige vrouw uit Alveringem moest dinsdagmiddag door de brandweer uit haar wagen worden bevrijd na een verkeersongeval in Leisele (Alveringem). Het ongeval gebeurde toen haar wagen op een kruispunt in de flank aangereden werd.
The post Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hello USA! Kroonprinses Elisabeth gestart met master aan universiteit van Harvard

Kroonprinses Elisabeth is gestart aan haar avontuur aan de universiteit van Harvard in Boston in de Verenigde Staten. Dat tonen de foto’s die het Paleis heeft verspreid. De kroonprinses lijkt met notitieboeken in de hand klaar voor de Master in Public Policy. De 2-jarige master zal haar universitaire opleiding aanvullen na haar bachelor in geschiedenis en politiek aan de Universiteit

Lees meer »

“Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”: Noma moet naam veranderen

De dag na de opening van gastrobar Noma op de Grote Markt, ontving uitbater Jonathan Beke een schadeclaim van het Deense driesterrenrestaurant Noma. “We moeten onze naam veranderen. Ik was toch verrast. Hun restaurant is al een jaar gesloten, maar blijkbaar is de naam beschermd.”
The post “Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”:

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen gehoord in Beiroet

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »

Hoogste aantal sterren voor koe ‘Everlasting Love’ van Willy en Griet: “We zijn trots op onze wonderkoe”

Apetrots op hun koe. Dat zijn Willy Moutton, zijn vrouw Griet Sierens en hun zoon Bert Moutton uit Torhout. Het dier heet Everlasting Love, is ruim 15 jaar oud en heeft net van de internationale rundveeorganisatie CRV het hoogste aantal sterren gekregen, met name drie. Dat betekent dat ze de titel Sterkoe 3 mag dragen, een onderscheiding die weinig voorkomt.<br

Lees meer »