Nieuwe synthetische opioïden zijn groter gevaar dan heroïne

In Europa duiken steeds vaker nieuwe, zeer krachtige synthetische drugs op, waarschuwen Europol en het Europees drugsagentschap. “We moeten deze bedreiging voor de volksgezondheid snel opsporen en tegengaan.”

 

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »