Een stoelendans in de Brugse cultuursector

Er is een heuse stoelendans bezig in de Brugse cultuursector. De communicatieploeg van het Cultuurcentrum Brugge is vervangen. Bram Gilté wordt de nieuwe directeur van Brugge Plus en binnenkort stijgt er witte rook op vanuit de schouw van Musea Brugge.

Er beweegt dezer dagen heel wat in het Brugse culturele wereldje. Eind 2023 zat Cultuurcentrum Brugge eventjes zonder communicatieploeg. Een persoon nam zelf ontslag, met twee anderen werd de samenwerking stopgezet.

Aanwerving

Deze maand is Nele Vandevoorde aangesteld als coördinator communicatie bij het Cultuurcentrum. Nele werkte voorheen al in de communicatiedienst van het stadsbestuur en in de Vives hogeschool. Zij wordt bijgestaan door Ann Deman.

“Op korte termijn wordt nog een aanwerving voorzien, zodat de communicatieploeg van het cultuurcentrum opnieuw op volledige kracht kan werken”, aldus de schepen. In totaal telt het cultuurcentrum 52 medewerkers in vast dienstverband, aangevuld met jobstudenten en vrijwilligers.

In juli 2023 kondigde Lieve Moermans aan dat zij afscheid zou nemen als directeur bij Brugge Plus. Zij had met succes deelgenomen aan de selectieproef voor algemeen coördinator van De Grote Post in Oostende. Tot oktober bleef zij werken voor Brugge Plus, dat op zoek moest gaan naar een nieuw hoofd. Nadien hebben cultuurbeleidscoördinator Steven Slos en Bart Geirnaert van De Republiek die directeursfunctie samen tijdelijk waargenomen.

Nieuwe directeur

Met Bram Gilté heeft Brugge Plus nu een nieuwe directeur gevonden. Hij werkte zestien jaar voor het stadsbestuur van Damme. Hij groeide van jeugdconsulent in 2007 door tot cultuurbeleidscoördinator en diensthoofd Vrije Tijd in 2012. In 2020 werd zijn opdracht uitgebreid tot Beleidscoördinator Beleven en stuurde hij niet enkel alle vrijetijdsdiensten aan, maar ook de dienst toerisme en evenementen.

Wouter Puttemans. © gf

Volgens voorzitter Franky Demon heeft Brugge Plus het vertrek van Lieve aangegrepen om nieuwe professionele keuzes te maken: “We opteren nu voor een coördinatieteam van drie mensen in plaats van één directeur. De algemeen en zakelijk coördinator heeft wel nog steeds de eindverantwoordelijkheid.”

Alan Quireyns. © Matthias Desmet

“Wouter Puttemans als coördinator realisatie en Alan Quireyns als artistiek coördinator zijn al in functie. Eerstgenoemde is vooral bezig met de Gouden Boomstoet en het Reiefestival, laatstgenoemde verdiende zijn sporen bij Air Antwerpen en coördineert mee de Triënnale. Dat zijn twee interne verschuivingen. Bram Gilté vervoegt het team als algemeen en zakelijk coördinator vanaf midden mei.”

Musea

Musea Brugge moest vorig najaar op zoek naar een nieuwe zakelijk directeur. Jonathan Nowakowski keerde terug naar zijn oude post: diensthoofd communicatie en city marketing bij de Stad Brugge. Met stille trom was immers het vorig diensthoofd Koen Note vertrokken: de communicatieverantwoordelijke van de Stad werd docent bij Hogeschool VIVES.

Tot eind december had Jonathan Nowakowski een duobaan: hij bleef deeltijds zakelijk leider van Musea Brugge, zodat de overgang vlot verliep en de stedelijke musea rustig konden uitkijken naar een opvolger. Maar die is er nog niet, de selectieprocedure is nog aan de gang. Musea Brugge verwacht eind volgende week witte rook. (SVK)

The post Een stoelendans in de Brugse cultuursector is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »