Donald Trump moet auteur Jean E. Carroll 83,3 miljoen dollar schadevergoeding betalen wegens smaad

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump moet journaliste E. Jean Carroll, die de oud-president van smaad beschuldigde, 83,3 miljoen dollar schadevergoeding betalen. Dat is beslist op het tweede proces dat de vrouw tegen hem aangespannen had wegens smaad. Trump was eerder al schuldig bevonden.

 

Meer krantenkoppen in België

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Pfizer wil 255 medewerkers laten afvloeien in Puurs: “Waken dat capaciteit beantwoordt aan noden van bedrijf”

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer gaat op de site in Puurs 255 banen schrappen. Pfizer bevestigt dat er een wereldwijde operationele efficiëntieoefening werd gemaakt. Gedwongen ontslagen vallen er niet in Puurs. “Het gaat om een natuurlijk verloop”, klinkt het. “Dat wil zeggen, mensen niet vervangen en het niet verlengen van tijdelijke contracten of mensen intern verplaatsen.”

Lees meer »

Eerste Israëlische militair omgekomen bij offensief in Libanon – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Moet Sinutab tegen verstopte neus verboden worden? Testaankoop vindt van wel: “Zeldzame, maar te ernstige bijwerkingen”

Net nu de verkoudheidsvirussen welig tieren, vraagt Testaankoop een verbod op Sinutab – de populaire tabletten tegen een verstopte neus. Ook professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op tot een voorzichtiger gebruik: “Sinutab werkt uitstekend tegen een verkoudheid, maar het risico op een beroerte of hartaanval wordt onderschat.” Normaal wordt een voorschrift voor Sinutab vanaf 1 november verplicht.

Lees meer »

CEO van Bayern speecht na verlies tegen Villa 5 minuten voor Kompany: “We zijn blij dat je bij ons bent”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde gisteravond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

Kritiek op nieuwe prijsverlaging van spaghetti in Leuvens studentenrestaurant Alma: “Niet meest voedzame gerecht”

Er komt kritiek op de nieuwe prijsverlaging voor een spaghetti bolognese in het Leuvense studentenrestaurant Alma. Een beslissing die de studenten wel kunnen smaken, maar volgens voedingsdeskundigen niet zo gezond is. "Als je gewoon witte slierten koopt en je doet daar een schepje rode saus op, dan is dat niet het meest voedzame gerecht", zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het

Lees meer »

Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal

In de damesliga Ter Straeten zaalvoetbal in Varsenare werd de competitie voor dit seizoen uitgebreid naar zeven ploegen. Yellow Dragons is een nieuwkomer.
The post Yellow Dragons is nieuw in het dameszaalvoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »

48 maanden cel met uitstel gevraagd voor jager uit Rijkevorsel die man met metaaldetector doodschoot in Tongeren: “Ik dacht dat het een haas was”

Een jager uit Rijkevorsel die eind 2022 een man uit Tessenderlo doodschoot op een veld in Tongeren riskeert 48 maanden celstraf, met probatie-uitstel. Daarbovenop eiste de procureur ook een boete van 80.000 euro. Er wordt ook geëist dat de 51-jarige jager zich laat begeleiden voor zijn alcoholprobleem en dat de bij hem thuis aangetroffen wapens en munitie worden verbeurd verklaard.

Lees meer »