Apolloon Spurs zal allicht voor de eerste keer in de play-downs aantreden: “Moeten ons redden in eindronde”

Door de nederlaag vorig weekend op het veld van Lebbeke zijn de handballers van Apolloon Kortrijk Spurs veroordeeld tot het spelen van de play-downs. Dit weekend staat een trip naar Doornik gepland.

“Het was do or die in Lebbeke. Pakten we de twee punten, dan kwamen we op één punt met nog drie wedstrijden te gaan tegen directe concurrenten”, zegt bestuurder David Vandorpe (47). “Nu is het zo goed als onmogelijk geworden. Wij moeten alles winnen, en Hubo of Lebbeke zouden alles moeten verliezen. Nadat Jan Steenhoudt en Tore Devos, onze twee beste spelers, vertrokken naar Izegem wisten we dat we met dit scenario rekening moesten houden. We zijn natuurlijk heel trots dat beide heren bij de eerste West-Vlaamse ploeg spelen op het hoogste niveau.”

“Bij aanvang haalden we nog punten maar door een paar stevige blessures bleek dat onze bank tekortkwam. De trainer kiest er dan ook voor om jonge talentvolle spelers ook spelgelegenheid te geven om ons voor te bereiden op de play-downs. Eerst trekken we naar Doornik. In vergelijking met vorig jaar is dit de omgekeerde situatie. Zij versterkten zich. Het blijft altijd een beetje een derby tegen een zeer Frans getinte ploeg. Onze kansen zijn eerder beperkt, al moet iedere match gespeeld worden.”

Punten sprokkelen

“Mathematisch moeten we ervoor gaan, maar met het oog op de eindronde moeten we toch proberen nog punten te sprokkelen”, aldus David Vandorpe.

“Voor het mislopen van de play-offs moeten we zeker voor een groot stuk naar onszelf kijken”, gaat de Kortrijkzaan voort. “We zijn iets te weinig uitgebalanceerd en te afhankelijk van sommige spelers. Met Jan, Tore, Vladimir, Sven Ampe en Natan Driesens is onze volledige basis van vorig seizoen er niet meer bij. Daarnaast zijn Klaas Thiers, Viktor Coppens en Anthony Mathijs op een hoog niveau bezig. In de toekomst willen we op een niveau spelen waar we sportief verdienen te staan met eigen jeugd. Blijkt dat in tweede nationale te zijn, dan is dat maar zo. Maar zover is het natuurlijk nog niet.”

Zaterdag 27 januari om 20.15 uur: Doornik – Apolloon Kortrijk Spurs.

The post Apolloon Spurs zal allicht voor de eerste keer in de play-downs aantreden: “Moeten ons redden in eindronde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog pak erger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Duitsland-Denemarken ligt al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ nu al een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken liggen al twee duels vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een

Lees meer »