1,5 jaar nadat Hakim (53) verdronk na een nachtje Gentse Feesten: Nederlanders moeten voor strafrechter komen

De Nederlanders die betrokken waren bij de verdrinkingsdood van Hakim Mutyaba (53) tijdens de Gentse Feesten in 2022 moeten naar de correctionele rechtbank. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdag beslist. De familie wou nochtans dat ze voor een assisenjury zouden terechtstaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »