TTC Zandvoorde spant de kroon op PK tafeltennis

Op de voorbije provinciale kampioenschappen tafeltennis was TTC Zandvoorde opnieuw goed voor heel wat medailles. Zowel op zaterdag bij de jeugd als op zondag bij de volwassenen profileerde de club zich zelfs tot beste club in onze provincie.

In West-Vlaanderen zijn er momenteel geen A-spelers actief, dus was het op het provinciaal kampioenschap uitkijken naar wie zich in de andere reeksen zou plaatsen voor de Vlaamse kampioenschappen A, B, C, D en E op zondag 4 februari in Sint-Truiden. Op het PK in Schiervelde in Roeselare was er in elke categorie meer dan vijftig in totaal een provinciale titel te verdienen. Op zaterdag was TTC Zandvoorde er actief met 28 jeugdspelers, met vijf individuele titels. “Samen behaalden onze leden 62 medailles, met zowel goud in enkel, dubbel en gemengd”, weet Gunther Pauwels, jeugdbegeleider bij TTC Zandvoorde. Cato Verleye is bijvoorbeeld als 12-jarige momenteel nummer twee bij de miniemen in ons land. “Zij is vooral een aanvallende speelster. Daarnaast hebben we ook Irina Deslyper bij de cadetten en Manoe Labaere bij de juniores. Zij speelt aanvallend en zeer gecontroleerd. Bij de jongens miniemen is er Aaron Decroos. Hij houdt de bal heel goed op de tafel. Bij de juniores is er dan nog Milan Dekeyzer als een zeer aanvallende speler.”

Medailles grijpen

TTC Zandvoorde won tevens de jeugdbeker met 105 punten, voor Wielsbeke-Leieland (46) en Oostduinkerke (31). “Bij de senioren op zondag hebben veel jeugdspelers meegedaan en wonnen we opnieuw de clubbeker en veel medailles. In het enkeltornooi voor B-spelers was de 22-jarige Lucca De Jonckheere de sterkste. Een beetje onverwacht. Lucca komt bij TTC Zandvoorde in de A-ploeg uit in tweede nationale.”

Zondag 28 januari is er in Schiervelde een Jeugdliga. Voor de spelers van verschillende niveaus leuk om zich eens met anderen te meten. “Begin maart is er het Belgisch kampioenschap voor de jeugd, met de bedoeling ook daar medailles te grijpen. Rekening houdend met de sterke concurrentie uit Wallonië”, besluit Gunther Pauwels. (ACR)

The post TTC Zandvoorde spant de kroon op PK tafeltennis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »